Antena Căutare

Novak Djokovic isi continua cursa pentru castigarea trofeului de la Melbourne

Principalul favorit pentru castigarea trofeului de la Australia Open, Novak Djokovic, s-a calificat in semifinalele competitiei dupa ce l-a invins pe spaniolul David Ferrer in trei seturi, scor 6-4, 7-6(4), 6-1.

Liderul mondial il va intalni in semifinale pe britanicul Andy Murray, invingator cu 6-3, 6-3, 6-1 in fata japonezului Kei Nishikori.


"Nole" si David au oferit un meci spectaculos si echilibrat. Primul set s-a decis in game-ul cu numarul cinci, atunci liderul mondial s-a impuns pe serviciul adversarului.

In setul 2 cel mai important moment s-a petrecut la scorul de 5-5. Sarbul a profitat de serviciul mai putin inspirat al lui David si a bifeat break-ul. Cu toate ca a servit pentru a castiga setul, liderul mondial a fost mult prea defensiv, iar Ferrer a impins deznodamantul in tie-break.

Ferrer a condus cu 3-1 si 4-2 in tie-break, dar Djokovic a avut puterea sa revina, a speculat fiecare eroare a ibericului si a castigat cu 7-4.

Aflat la adapostul celor doua seturi castigate, "Nole" s-a dezlantuit in setul al treilea, liderul mondial facand diferenta printr-un joc ofensiv bine pus la punct. Ferrer s-a aparat cat a putut de bine, dar nu a fost de ajuns pentru a-i face fata unui Djokovic aflat intr-o perioada de gratie.

"A fost un meci foarte greu din punct de vedere fizic. David este un jucator fantastic, trebuie sa fii intr-o forma buna pentru a-l invinge. Nu m-am bucurat ca pana acum nu am jucat prea mult, au fost partide scurte, iar eu am nevoie de antrenament pentru ceea ce urmeaza. Sunt bucuros ca jocul meu agresiv a functionat astazi. Vreau sa repet meciul de anul trecut cu Andy Murray (n.r. a castigat finala din 2011 in trei seturi). Voi urmari cu mare interes meciul dintre Federer si Nadal", a declarat Novak Djokovic.

Program semifinale:

Roger Federer - Rafael Nadal (26 ianuarie)
Andy Murray - Novak Djokovic (27 ianuarie).

foto: EPA/ Intact Images

AS: Jose Mourinho ar putea plati Realului 20 de milioane de euro daca pleaca in iunie... Trei saptamani de absenta pentru Iniesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x