Antena Căutare

Pliskova vs Halep pentru un loc in finala de la Miami

Simona Halep a avut un parcurs excelent la Miami Open 2019, iar la finalul acestei editii poate reveni pe prima pozitie mondiala.

Simona Halep a avut un parcurs excelent la Miami Open 2019, iar la finalul acestei editii poate reveni pe prima pozitie mondiala. Momentan romanca se pregateste de semifinala contra Karolinei Pliskova, locul 7 WTA. Partida este programata in noaptea de joi spre vineri, la ora 03:00, ora Romaniei. Pentru a revenit pe locul intai mondial, Simona mai are nevoie doar de o victorie, insa cu siguranta isi va dori si titlul odata ajunsa in finala.

Se anunta un meci extrem de interesant si echilibrat, iar Halep este favorita, inclusiv daca ne uitam peste cotele oferite de casele de pariuri, avand cifrele de partea ei, plus un bilant favorabil in confruntarile directe cu jucatoarea din Cehia. Mai exact, cele doua s-au intalnit pana acum de zece ori, iar in opt dintre cazuri s-a impus jucatoarea noastra. Halep a castigat toate cele sase confruntari de pe hard cu Pliskova.

Parcursul celor doua jucatoare pana in semifinale

Cehoaica a ajuns in semifinale fara a intalni vreo jucatoare de Top 40, astfel ca putem spune ca a avut un traseu destul de lejer. Pliskova le-a eliminat pe rand pe Martic (52), Cornet (53), Putintseva (44) si Vondrousova (59), cedand in total doua seturi la Miami.

De cealalta parte, Simona Halep a cedat un singur set in cele patru meciuri disputate, elimandu-le pe rand pe Townsend (96), Hercog (93), Venus Williams (43) si Qiang Wang (18). Singurul set pierdut de Halep pana acum a fost in fata lui Hercog, cand a reusit sa revina si sa se impuna dupa ce incepuse meciul cu stangul.

Pliskova vs Halep pentru un loc in finala de la Miami

Sursă foto: miamiopen.com

Asa cum am precizat si anterior, Simona Halep se afla acum la o singura victorie de revenirea pe primul loc mondial, pentru a treia oara in cariera. Pe de alta parte, si Pliskova are o motivatie serioasa, dat fiind faptul ca in cazul unui triumf la turneul din Miami va ajunge pe pozitia secunda WTA.

sursa foto: miamiopen.com

Ce trebuie sa stii inainte de meci

  • Halep conduce clar in meciurile directe, cu opt victorii si doua infrangeri.
  • Simona a stat pe teren 6 ore si 40 de minute in cadrul acestui turneu de la Miami. Dintre acestea, aproape trei ore au fost jucate in meciul maraton cu Hercog.
  • Pliskova a stat pe teren 7 ore si 33 de minute, doua din cele patru meciuri terminandu-se in trei seturi.
  • Simona Halep a castigat toate cele sase meciuri directe disputate pe hard contra Pliskovei.
  • Halep se vede nevoita sa isi adapteze jocul la o adversara mult mai inalta din nou, dupa meciul cu Hercog. Simona are o inaltime de 1,68m, in timp ce Karolina are 1,86m.
  • Castigatoarea turneului de la Miami primeste 1000 de puncte WTA, in timp ce finalista obtine 650 de puncte. Practic vorbim de jumatate de puncte comparativ cu un Grand Salm, acesta fiind printre turneele cele mai "vanate" de catre jucatori.
  • Fiecare semifinalista si-a asigurat deja 354,000$. Daca va ajunge in finala, Simona va incasa 686,000$, in timp ce daca va castiga turneul, romanca va obtine un premiu 1,354,010$.

Speram ca Simona Halep sa continue forma buna aratata anul acesta la Miami si sa obtina calificarea in finala si implicit revenirea pe locul 1 mondial. Argumentele sunt in favoarea romancei la prima vedere, asa ca avem toate motivele sa speram la un rezultat bun.

Lumea fotbalului românesc e în doliu. A murit unul dintre primii arbitri arestați de Securitate pentru corupție! Otto An... Fratele lui Mirel Rădoi a murit! Organismul lui Mihai Rădoi a cedat la câteva zile după ce fostul tricolor și-a serbat z...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x