Antena Căutare

Presedintele FRF, audiat la DNA. Mircea Sandu: "Este vorba de o poveste veche de trei-patru ani"

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, s-a pezentat, in aceasta dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat in dosarul in care procurorii fac cercetari in urma unor declaratii potrivit carora patronul Politehnicii Timisoara ar fi vrut sa mituiasca arbitri.

UPDATE!
"Este o poveste veche de cativa ani, trei sau patru, nu vorbesc despre editia de campionat recent incheiata. Procurorii s-au aratat mahniti de felul in care se comporta lumea fotbalului din Romania. Acelasi lucru ma mahneste si pe mine, incerc sa-i conving ca nu e bine ce se intampla. Daca nu voi reusi, propun in continuare sanctionarea lor pana la eliminarea din fotbal"


Intrebat daca a luat vreo masura in momentul in care a aflat informatia respectiva, presedintele federatiei a raspuns ironic: „Da, am luat un centimetru. Ce masura sa iau? Aveam vreo proba, pentru a putea face ceva? Si oricum, nu eu iau masuri, ci comisiile".

Scandalul licentierii s-a aflat si el printre subiectele abordate de Mircea Sandu si procurorii DNA.

„Am discutat despre presiunea la care a fost supus de-a lungul timpului Viorel Duru. Vom vedea la TAS, saptamana viitoare colegii mei si cu Duru merg acolo sa prezinte cauza, ramane in pronuntare si vom afla cand si cum se va da verdictul", a explicat seful FRF.



Presedintele FRF a venit la sediul DNA in jurul orei 10:00.

Si Gigi Becali a fost citat pentru a fi audiat ca martor in acest dosar, finantatorul stelist declarand ca se va prezenta numai cand va dori si nu le va spune nimic procurorilor anticoruptie, anunta Mediafax.

"Eu ma duc cand vreau eu, iar daca vreau nici nu ma duc. Mi-a venit citatie de martor. Se stie foarte bine ca pe mine ma cheama degeaba, pentru ca eu ce vorbesc cu voi, vorbesc cu voi, ce vorbesc si ce ma cert, ma cert cu cine ma cert. La niciun procuror si la niciun DNA, in viata mea nu voi da nicio declaratie, nu daca ma cheama, daca imi taie si capul, eu nu dau declaratii impotriva oamenilor, eu nu fac rau la nimeni. Chiar daca e, e posibil sa ma duc, nu maine, ci cand vreau eu, ca eu sunt Gigi Becali. Le voi scrie atat: «Nu ma mai chemati in viata voastra, pentru ca eu ma trag din familie de Becali, care nu scrie si nu declara nimic si, daca vreti, dati-mi o hartie si scriu acolo: tot ce fac eu in discutiile mele publice, imi place sa le fac, glumesc, rad, zic ce vreau eu. Nu va spun nimic voua din ce stiu, nici daca ma impuscati in cap». Semnez si plec ca sa inteleaga o data pentru totdeauna ca nu e nevoie sa ma cheme la DNA niciodata. Daca exista nereguli in fotbal, niciodata nu se curata cu declaratia lui Becali", a declarat finantatorul FC Steaua, ieri, la GspTv.

In acest dosar a fost audiat, miercuri, la DNA si presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, dupa ce Gigi Becali a afirmat despre el ca i s-a propus o suma de bani din partea unui conducator de club pentru arbitraje favorabile in Liga I.

FC Timisoara a terminat editia trecuta a campionatului pe locul doi, dupa campioana Otelul Galati, insa gruparea banateana a fost retrogradata in Liga a II-a din cauza faptului ca FRF nu i-a acordat licenta pentru sezonul viitor. Aceasta decizie a dus la un conflict intre Marian Iancu si Sandu, primul acuzandu-l pe seful FRF ca se afla in spatele retrogradarii echipei sale.

sursa:Jurnalul

foto:gsp

Gala lui Bute - organizata de un SRL specializat in repararea calculatoarelor... Turul Frantei, etapa a 7-a: Mark Cavendish s-a impus la sprint...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x