Antena Căutare

Scoțienii de la Celtic au bătut un record de peste 100 de ani: 63 de meciuri fără eșec. Americanii le-au dat replica imediat: ”Nici nu vă apropiați de Steaua București!”

Profitând de absența de lungă durată din prima ligă a eternei rivale Glasgow Rangers, Celtic Glasgow a doborât un record de invincibilitate care data de peste un secol. În weekend-ul trecut, Celtic a ajuns la 63 de meciuri consecutive fără înfrângere, după ce a câștigat cu 4-0 la St. Johnstone.

După acest succes, scoțienii au stabilit și un nou record de invincibilitate în fotbalul britanic, după ce vechiul, de 62 de meciuri, a rezistat timp de 100 de ani.

Fani ai statisticilor, americanii de la ESPN nu au ezitat să le amintească scoțienilor lui Brendan Rodgers că mai au mult până la recordul unei echipe din România. ”Seria invincibilă a lui Celtic pălește în comparație cu cea a Stelei București”., scriu jurnaliștii de peste Ocean.

Între 1985 și 1989, Steaua București nu a suferit niciun eșec pe plan intern (campionat + Cupă) și a înregistrat un record ne-doborât încă de nimeni: 119 meciuri fără înfrângere (104 campionat și 15 în Cupă). În tot acest timp, Steaua lui Ienei și Iordănescu a câștigat 5 titluri și 4 Cupe ale României. Tot în această perioadă, dar pe plan extern, Steaua a câștigat Cupa Campionilor (1986) și Supercupa Europei în 1987.

Iată topul celor mai lungi serii de invincibilitate din istoria fotbalului european:
1. Steaua București - 119 meciuri fără înfrângere
2. Lincoln Red Imps - 88 de meciuri fără înfrângere
3. Celtic - 63 de meciuri fără înfrângere
4. AC Milan - 58 de meciuri fără înfrângere
5. Ajax - 52 de meciuri fără înfrângere
6. Arsenal - 49 de meciuri fără înfrângere
7. Juventus - 43 de meciuri fără înfrângere
8. Nottingham Forest - 40 de meciuri fără înfrângere

Meci fantastic făcut de Adi Popa în Anglia! Câte goluri a marcat românul în meciul Gillingham - Reading, încheiat 7-5!... A reușit ”tripla” istorică la Steaua, însă nu face față în țările arabe! Costel Gâlcă, demis de la conducerea celor de l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x