Antena Căutare

Simona Halep a castigat turneul de la New Haven

Simona Halep a intrat in istoria tenisului romanesc! A devenit prima jucatoare care reuseste sa intre in top 20 WTA de la Irina Spirlea si Ruxandra Dragomir incoace, cu o victorie in finala turneului de la New Haven. Simona a invins-o pe jucatoarea ceha Petra Kvitova, in a patra finala pe care a jucat-o in 2013 si de maine va figura pe locul 19 in clasamentul feminin. Halep are sanse pentru semifinale si la US Open.

Inceputul de meci echilibrat nu a anuntat victoria categorica in doua seturi a Simonei. Romanca a castigat nu mai putin de opt game-uri consecutive in drumul spre titlul de la New Haven si de clasarea pe pozitia a 19-a in clasamentul WTA.

"A fost un meci foarte bun pentru mine. Am jucat foarte bine. M-am bucurat de fiecare moment. Sunt foarte fericita ca am castigat. Multumesc, New Haven, pentru primire. Este, intotdeauna, un turneu important pentru mine.", a declarat Halep.

Aceasta a fost a patra finala jucata de Simona in acest an si prima castigata. Romanca este in cea mai buna forma din cariera si a reusit victorii impotriva unui fost numar 1 mondial, Caroline Wozniacki. Ea se mandreste cu un palmares aproape impecabil, de 29 de victorii din ultimele 34 de meciuri disputate. Victoria romancei a facut deja inconjurul lumii in presa.

"Halep a detronat-o pe Kvitova pentru a isi revendica coroana "New Haven". In varsta de 21 de ani, Halep a avut nevoie doar de o ora pentru a o inlatura pe Kvitova", scrie Fox News.

NBC noteaza: "Halep a surprins-o pe Kvitova si castiga turneul "New Haven". Kvitova a avut sansa sa preia controlul la inceputul meciului, insa Halep a castigat urmatoarele trei puncte. Vedeta ceha nu si-a mai revenit".

Pentru titlul de la New Haven, Simona Halep va primi un cec de 117.000 de dolari si 470 de puncte WTA. Ea poate reusi o performanta importanta si la US Open. Acolo s-ar putea intilni din nou cu Wozniacki, urmand sa aiba o eventuala confruntare cu Azarenka in semifinale.

In weekend, vin rusii la GSPTV... Greii tenisului mondial, in frunte cu Ilie Nastase, s-au adunat la gala Number One Celebration, in New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x