Antena Căutare

Motivele pentru care Simona Halep se accidentează atât de des. Ce spune un om important din lumea tenisului despre asta

Simona Halep a suferit de-a lungul timpului numeroase accidente, care i-au pus pe pauză multe dintre competițiile și meciurile la care ar fi trebuit să participe.

Simona Halep, joacă pe teren, ținând în mână racheta de tenis Galerie
Simona Halep, pe teren | Hepta

Li se întâmplă des sportivilor să se accidenteze pe teren, iar Simona nu a fost lipsită de astfel de situații.

Întrebările care se ridică frecvent în ultima vreme sunt: de ce se accidentează atât de des Simona Halep și care a putea fi motivele pentru care celebra tenismenă nu poate participa la toate evenimentele sportive la care și-ar dori.

Un om important din lumea tenisului românesc, Mihai Rusu (73 de ani), un fost jucător profesionist, actualmente antrenor în Germania, a explicat de ce se întâmplă aceste lucruri atât de des.

Citește și: Simona Halep, despre cât de gravă e accidentarea la gambă și cum o afecteaza. Sportiva a făcut RMN-ul în Italia

Simona Halep rateză Grand Slam-ul de la Roland Garros după ce a suferit o ruptură la gamba stângă, dar în 2021 s-a mai retras și de la alte turnee, din cauza unor probleme la umăr sau la spate! Iată care ar fi explicațiile pe care le-a găsit Mihai Rusu în acest sens.

Ce spune Mihai Rusu despre accidentările Simonei Halep

„Antrenamentele și meciurile ei au fost, în ultimii doi ani și jumătate, în „salturi”, pauze, reveniri, forțări! Antrenamentele au de obicei o intensitate de 80%, maximum 90%. Iar în meci ai nevoie, de la prima minge, de 100% performanță! Și atunci, ei i-au lipsit în meciurile și în turneele mari cel puțin 5% pentru a ajunge la forma prin care a câștigat turnee de Grand Slam și a devenit lider WTA. Alte cauze: regenerarea – nu știm cum s-a regenerat; alimentația – nu știm ce mănâncă și ce consumă!”, a declarat Mihai Rusu.

Citește și: Simona Halep se retrage de la Roland Garros. Declarația sportivei: "Cu inima grea anunţ retragerea"

Mihai Rusu, o fostă voce a Europei Libere, dar totodată și un specialist recunoscut de lumea tenisului, pune sub semnul întrebării faptul că Simona Halep ar avea o viață extrasportivă exemplară. E cunoscut că jucătoarele din Top 10 WTA își monitorizează atent viața extrasportivă, dar se poate observa că Simona nu a ținut cont de aceste lucruri.

Citește și: Simona Halep, pe ce poziție WTA se află după înfrângeri. Câte puncte a pierdut după turneul ratat la Madrid

Despre viața sportivă sunt semne de întrebare pentru că noi cunoaștem viața mondenă, mai puțin viața sportivă! Se sacrifică pentru viața sportivă? Antrenamente, meciuri, program special pentru anumite turnee, în funcție de suprafață, în funcție de puncte, în funcție de bani, în funcție de interesele ei! Acum, ea trebuie să își treacă în revistă cum a obținut aceste rezultate. Dacă au fost ele planificate sau întâmplătoare. S-a sacrificat pentru aceste turnee și rezultate sau le-a obținut din talent? Sau a câștigat turnee de Grand Slam în situații de conjunctură? Ea a devenit lider mondial atunci când Serena era gravidă! Dacă Serena nu era gravidă, domina încă tenisul. După sarcină, ea a mai avut patru finale de Grand Slam-uri!”, a fost analiza realizată pentru ProSport de Mihai Rusu, fost tenismen de valoare la Steaua.

Ce a declarat Simona Halep duă ce s-a retras de la Roland Garros

"Cu inima grea anunţ retragerea mea de la Roland Garros, anul acesta. Din păcate, leziunea la muşchiul meu stâng are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera, iar perioada este prea scurtă. Retragerea dintr-un Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este singura decizie corectă de luat. Gândul de a nu fi la Paris mă umple de tristeţe, dar îmi voi concentra energia pe recuperare, rămânând pozitivă şi întorcându-mă pe teren imediat ce va fi sigur să o fac. Roland Garros 2022, vin pentur tine! A bientot (n.r. - pe curând, în franceză", a scris ea pe reţelele de socializare.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x