Antena Căutare

Poveste de viață impresionantă: Sloane Stephens, rivala Simonei Halep din finala Roland Garros! A pierdut două ființe dragi, era să fie refuzată la academia de tenis și a câștigat US Open venind de pe locul 83

Simona Halep - Sloane Stephens este finala neașteptată din acest sezon de la Roland Garros. O finală greu de anticipat de specialiști dacă e să privim rivala româncei. Dacă pe Simona o vedeau toți specialiștii ajungând în fazele finale, parcursul lui Sloane a surprins. Puțini mizau pe faptul că o americancă, născută pentru hard, poate juca așa de bine la Paris, pe zgură.

Sloane Stephens a surprins pe toată lumea cu evoluțiile ei, iar ieri, după succesul cu Madison Keys din semifinale, am aflat și secretul care stă în spatele jocului său perfect de la Paris: ”Roland Garros este turneul meu favorit”, a spus Stephens după meci. Așadar, pe lângă cimentul ”nativ”, americanca este și o amatoare de zgură, o suprafață mai ”latină” în mod tradițional.

Simona Halep - Sloane Stephens este o finală în care avem o favorită certă, în persoana liderului WTA. Dar Stephens nu este deloc de neglijat. Dovadă în acest sens este parcursul ei până în ultimul act de la Roland Garros, unul în care a pierdut un singur set și a câștigat 12 în 6 meciuri, dar și istoricul ei de la cele mai fragede vârste și până în prezent.

Stephens are o poveste de viață impresionantă, care arată că pasiunea pentru tenis poate învinge orice obstacole, necazuri și prejudecăți.

Sloane s-a născut pe 20 martie 1993 în Plantation, Florida. Atuurile sale atletice din prezent nu reprezintă o surpriză atunci când aflăm cine sunt părinții ei: mama sa este înotătoarea Sybil Smith, iar tatăl său a fost jucătorul de fotbal american John Stephens. Sloane a avut o copilărie agitată. Tatăl ei a părăsit familia când Sloane avea doar câțiva ani, însă după câțiva ani a revenit alături de fiica ei și Sybil Smith. În 2009, o tragedie a lovit familia Stephens, atunci când John a murit în urma unui accident rutier

Sloane a avut primul contact cu tenisul la 8 ani, atunci când mama ei și tatăl vitreg, Sheldon Farrell i-au făcut cunoștință cu sportul alb. La 14 ani, Stephens a trăit o nouă tragedie în familie. Tatăl ei vitreg a murit de cancer.

Pasiunea lui Sloane pentru tenis a continuat să crească, iar mama ei, conștientă că fiica poate ajunge cineva în acest sport, a dus-o la o academie de tenis. Odată ajunsă aici, surpriză, ”specialiștii” nu i-au dat nicio șansă: ”Când aveam 11 ani, mama m-a dus la o academie de tenis. Unul dintre directorii de acolo i-a spus mamei că aș fi norocoasă dacă aș fi primită la Divizia a II-a, categorie inferioară. Ulterior, nu numai că am fost primită la primul nivel, dar am obținut o bursă.”, povestește Sloane pentru ESPN.

Stephens a intrat abrupt în tenisul mare: a învins-o pe Serena la Australian Open, iar apoi a intrat în conflict cu legenda americană.

În 2013, pe când avea 19 ani, Stephens a ajuns până în semifinale la Australian Open. În spectaculosul ei parcurs de atunci, una dintre victime i-a fost chiar legenda Serena Williams. Între cele două a apărut un conflict rece. La câteva luni după ce învins-o pe Serena, Sloane a acordat un interviu pentru ESPN în care s-a plâns de purtarea fostului lider mondial. "Nu a mai vorbit cu mine de atunci, am salutat-o, nu mi-a răspuns și acest lucru ar trebui să spună cine e de fapt, de la cuvinte frumoase înainte de meci mi-a dat unfollow pe Twitter. Toată lumea spune că e prietenoasă, dar nu e așa", spunea ea în 2013. Serena nu a comentat niciodată declarațiile lui Sloane.

Poveste de viață impresionantă: Sloane Stephens, rivala Simonei Halep din finala Roland Garros! A pierdut două ființe dragi, era să fie refuzată la academia de tenis și a câștigat US Open venind de pe locul 83

Serena Williams i-a ”răspuns” lui Sloane în 2017 cu o eleganță mai mult decât desăvârșită, felicitând-o pentru accederea în finala de la US Open: ”Nu există cuvinte pentru a descrie cât de mândră şi cât de fericită sunt pentru Madison Keys şi Sloane Stephens că au ajuns în finala US Open” a scris Serena pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe plan sentimental, Sloane Stephens are o relație specială cu fotbalistul american Jozy Altidore, fost la Villarreal și Sunderland. Cei doi se cunosc încă din timpul școlii. Din păcate, Altidore a ratat finala US Open dintre Sloane și Madison Keys din 2017, întrucât echipa sa Toronto FC, avea meci important în Major League Soccer. Cu toate acestea, mama jucătorului a oferit un moment fantastic în timpul meciului din MLS. În prima repriză, după ce a aflat că Sloane e noua campioană de la US Open, aceasta i-a strigat lui Jozy rezultatul logodnicei sale. Probabil ambiționat de titlul cucerit de Sloane, Altidore a marcat o ”dublă” în Toronto - San Jose Earthquakes 4-0.

Poveste de viață impresionantă: Sloane Stephens, rivala Simonei Halep din finala Roland Garros! A pierdut două ființe dragi, era să fie refuzată la academia de tenis și a câștigat US Open venind de pe locul 83

”Nu cred că a existat o persoană mai pozitivă în apropierea mea”, a declarat Stephens pentru The New York Times, făcând referire la Altidore.

Titlul de la US Open, apogeul carierei lui Stephens

Sloane Stephens a câștigat, în septembrie 2017, primul său titlu major din carieră, triumfând la US Open. Până să ridice trofeul pe Arthur Ashe Stadium, Sloane a avut de tras enorm.

În ianuarie 2017, o accidentare urâtă la picior o trimite la ”cuțit” pe jucătoarea americană. Timp de 16 săptămâni, nu numai că a fost out din circuit, dar nici măcar nu a putut merge. Cu două luni înainte de US Open, Stephens a revenit la Wimbledon, clasată fiind pe locul 957 WTA. A pierdut în turul I. Ulterior, a ajuns în semifinale la Cincinnati, acolo unde Simona Halep, adversara din finala de la Roland Garros, a învins-o categoric cu 6-2, 6-1.

Poveste de viață impresionantă: Sloane Stephens, rivala Simonei Halep din finala Roland Garros! A pierdut două ființe dragi, era să fie refuzată la academia de tenis și a câștigat US Open venind de pe locul 83

Toate păreau să o doboare pe Stephens, însă aceasta nu s-a dat bătută, iar la US Open a avut un parcurs de basm și a câștigat trofeul, după o finală cu buna sa prietenă Madison Keys. Aceasta din urmă a declarat, după meci: "Dacă exista o persoană în fața căreia să pierd aceasta era Sloane". Ambele americance au jucat prima finală majoră a carierei și au în spate povești cu accidentări și perioade de absență din circuit.

foto: wtatennis.com

Darren Cahill, definiția antrenorului perfect! Ce făcea antrenorul Simonei Halep în noaptea dinaintea semifinalei cu Mug... UNA PE ZI! Sloane Stephens, rivala Simonei Halep din finala Roland Garros, a câștigat US Open, iar apoi a aprins interne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x