Antena Căutare

„A cheltuit 2 milioane de dolari ca să o distrugă” Ce spune Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep. Acuzații grave

Unul dintre avocații Simonei Halep aduce acuzații grave împotriva Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

colaj Simona Halep pe terenul de sport, Simona Halep și avocatul Howard Jacobs și clădirea TAS Galerie
Unul dintre avocații Simonei Halep aduce acuzații grave la adresa Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului | GettyImages, ProfiMedia, Hepta

Simona Halep poate răsufla liniștită după o perioadă de grea încercare. Aceasta a câștigat procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Ce spune Howard Jacobs, avocatul Simonei Halep. ITIA a cheltuit 2 milioane de dolari ca să o distrugă. Acuzații grave

Sportiva a avut de partea ei o întreagă echipă de avocați, printre care și Howard Jacobs. Acesta a dezvăluit, potrivit unei surse, într-un interviu pentru Sports Illustrated propriile impresii în ceea ce privește cazul Simonei.

Citește și: Cât de mult a suferit Simona Halep în timpul procesului de dopaj. Dezvăluiri cu lacrimi în ochi: „Dezamăgirea este enormă”

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Adică, e greu de spus. Am crezut tot timpul că dosarul paşaportului biologic nu era bine întemeiat. Nu am înţeles niciodată acest caz.

Şi, cu Roxadustat, în mod normal, le dai [autorităţilor antidoping] dovezi că este contaminat şi fie că eşti de acord cu sancţiunea, fie că te lupţi pentru sancţiune. Dar nu se ajunge la un caz ca acesta.

Nu cred că am mai avut vreodată un caz atât de ciudat ca acesta... Cazul a devenit foarte, foarte complicat. Nici măcar nu-mi pot imagina câţi bani au cheltuit pentru proces. Nici măcar nu-mi pot imagina. O să spun că cel puţin 2 milioane de dolari, pentru că au avut atât de mulţi experţi şi atât de mulţi avocaţi şi totul a fost disputat”, a spus avocatul.

Citește și: Răspunsul Simonei Halep când a fost întrebată dacă are un mesaj pentru Serena Williams, după „înțepăturile” americancei. Ce a zis

Howard Jacobs este un avocat cu experiență, lucrând de-a lungul timpului cu numeroși sportivi de talie mondială. El a fost și alături de Maria Sharapova, în cazul său de dopaj. Întrebat de ce sancțiunile din tenis sunt respinse la apel, Jacobs a spus că unul dintre motive ar putea fi faptul că „spre deosebire de alte sporturi olimpice, îşi pot permite să se apere, aşa că [ei cred] că este o luptă puţin mai corectă”.

În interviul respectiv s-a adus în discuție și faptul că dacă antrenorul sportivului îi recomandă o băutură, în eventualitatea faptului în care aceasta este contaminată cu substanțe interzise, antrenorul respectiv nu este pedepsit.

Howard Jacobs a răspuns foarte simplu că: „Regulile nu prevăd acest lucru, cu excepţia cazului în care există dovezi că un antrenor a dat cu bună ştiinţă jucătorului o substanţă interzisă - ceea ce nu este nici pe departe cazul de faţă.

Citește și: Veste uriașă pentru Simona Halep! Sportiva se poate întoarce pe teren, după ce TAS a redus suspendarea

Dar pentru a furniza doar un supliment care se dovedeşte a fi contaminat? Regulile nu prevăd nicio pedeapsă în acest caz. Ar trebui? Nu ştiu. Adică, dacă ar face-o, probabil că niciun antrenor nu ar mai recomanda suplimente sportivilor.”

Reputatul avocat a vorbit și despre hotărârea de care a dat dovadă Simona Halep pentru a-și demonstra nevinovăția. Acesta spune că sportiva nu s-a gândit niciun moment să încheie lupta, rămânând fermă pe poziții, chiar și când a primit devastatoarea veste că va fi suspendată patru ani.

„Ea a avut voinţa de a lupta de la început şi nu s-a clintit niciodată. Cu siguranţă că au fost câteva momente de cumpănă după ce ai avut şocul de a fi testat pozitiv pentru ceva de care nu ai auzit niciodată, pe care nu l-ai luat, şi apoi nu ştii cum vei reuşi să treci peste asta.

Citește și: Simona Halep a făcut anunțul așteptat de mulți oameni, după audierea de la TAS. Ce s-a aflat cu privire la acuzarea de dopaj

Apoi afli că suplimentul este contaminat, ceea ce te ridică pentru că te gândeşti că totul se va rezolva. Şi apoi afli că ITIA spune: <<Nu, nu credem.>> Şi apoi, evident, interdicţia de patru ani a fost devastatoare. Dar ea nu s-a gândit niciodată să se oprească”, a declarat el.

În acest moment, Simona se află în Miami, alături de mama sa, de un fizioterapeut și un sparring partner. Ea participă la Turneul de la Miami, după o absență de aproape doi ani.

După ce TAS a anunțat săptămâna trecută că se va reduce suspendarea sportivei de la patru ani la nouă luni, fostul lider WTA a putut să se reîntoarcă în competiție.

În ciuda absenței îndelungate și a lipsei unui antrenor, Simona este fericită să revină pe teren. Aceasta nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x