Antena Căutare

#Știința70! 5 septembrie, ziua în care s-a născut un mit: Universitatea Craiova! Oltenii au făcut spectacol de ziua lor

Zi de sărbătoare în Bănie! Universitatea Craiova împlinește azi, 5 septembrie 2018, 70 de ani de existență în sportul românesc. Cu această ocazie, oficialii clubului din Liga 1 și fanii au pregătit momente speciale. 

Zi de sărbătoare în Bănie! Universitatea Craiova împlinește azi, 5 septembrie 2018, 70 de ani de existență în sportul românesc. Cu această ocazie, oficialii clubului din Liga 1 și fanii au pregătit momente speciale.

Clubul Sportiv Universitatea (CSU) Craiova, s-a înființat in 1948, pe lângă prima unitate de învățământ universitar din Craiova – Institutul de mașini și aparate electrice – sub egida Ministerului învățământului Public si UNSR (Uniunea Națională a Studenților din Romania) și avea ca secții: atletismul, handbalul, voleiul, tenisul de masa, șahul și fotbalul.

Pe 5 septembrie 1948, Universitatea Craiova, pe atunci UNSR Craiova, juca primul meci la Filiași, scor 3-6. Doi ani mai târziu, echipa a fost redenumită Știința Craiova. Data a rămas în istorie ca ziua de naștere a legendarului club craiovean.

Apoi, echipa Craiovei a urcat diviziile şi în 1964 promova în prima ligă. A fost nevoie de un deceniu până la primul titlu de campioană.

La începutul anilor ‘80 s-a născut Craiova Maxima, echipa ce a atins în premieră pentru România un sfert de finală al Cupei Campionilor Europeni și a devenit prima echipă românească ce a evoluat în semifinalele unei cupe europene. Universitatea Craiova are în palmares 4 campionate și 7 Cupe ale României.

Legenda au scris-o Nicolae Oțeleanu, Cernăianu, Oțet, Țarălungă, Ștefănescu, Oblemenco, Lung, Negrilă, Tilihoi, Crișan, Cămătaru, Beldeanu, Donose, Cârțu, Cămătaru, Geolgău, Balaci, Ungureanu și mulți, mulți alții.

Suporterii Științei de la Peluza Nord au făcut un spectacol deosebit, azi noapte, în fața stadionului "Ion Oblemenco".

#Știința70! 5 septembrie, ziua în care s-a născut un mit: Universitatea Craiova! Oltenii au făcut spectacol de ziua lor#Știința70! 5 septembrie, ziua în care s-a născut un mit: Universitatea Craiova! Oltenii au făcut spectacol de ziua lor#Știința70! 5 septembrie, ziua în care s-a născut un mit: Universitatea Craiova! Oltenii au făcut spectacol de ziua lor#Știința70! 5 septembrie, ziua în care s-a născut un mit: Universitatea Craiova! Oltenii au făcut spectacol de ziua lor

foto: ucv1948.

UNA PE ZI! Sophie, iubita unui star de la Arsenal, a dat foc internetului cu ultimele apariții... Biletul Zilei 05.09.2018! Patru meciuri din SUA ne-au adus profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x