Căutare Live

UEFA susţine poziţia FRF: Fotbaliştii care au obţinut calificarea trebuie să fie eligibili pentru turneul final al Jocurilor Olimpice

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, printr-o scrisoare adresată vineri, preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunţă că susţine demersul FRF la FIFA.

Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situaţia jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediţia Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliştii născuţi în anul 1997, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei. JO Tokyo au fost mutate din 2020 în 2021.

“Amânarea Jocurilor Olimpice nu trebuie să le ia jucătorilor care au obţinut calificarea oportunitatea de a participa la turneul final. Vă asigur că UEFA va susţine poziţia Federaţiei Române de Fotbal în demersul la FIFA”, este mesajul transmis astăzi de Aleksander Ceferin.

În acest moment, regulamentul FIFA pentru competiţia fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, precizează: “Federaţiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naţionala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă“.

Sursa : news.ro

Reprezentanţi ai ligii şi federaţiei belgiene au discutat cu UEFA pe tema opririi definitive a competiţiilor de fotbal... Antrenorul Hansi Flick rămâne la Bayern Munchen până în 2023...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri