Antena Căutare

VIDEO! Costica Stefanescu ne-a parasit. In urma lui au ramas momente memorabile

Vestea disparitiei lui Costica Stefanescu a indurerat toti microbistii. Cancerul la plamani era in stare avansata. Mai erau sanse de scapare? Nu se stie. Nu a mai rezistat durerii si si-a pus capat zilelor. A cautat o cale de evadare si a gasit-o sarind de la fereastra salonului de la Spitalul Militar din Bucuresti. Capitanul de la Florenta ne-a lasat insa o cariera de fotbalist magnifica, de care merita sa ne amintim cu mandrie. A fost stalpul apararii la "nationala" si la U Craiova, liberoul cu cap limpede si incredere in sine.

Costica Stefanescu a jucat 66 de meciuri pentru echipa nationala de fotbal intre 1977 si 1985 fara a marca vreun gol. In Divizia A a disputat 490 de partide si a marcat 19 goluri jucand la doar trei echipe, Steaua, U Craiova si FC Brasov, pe parcursul a 19 ani. Numarul de meciuri jucat a fost un record timp de 24 de ani, fiind depasit recent de atacantul lui Dinamo, Ionel Danciulescu. Iata cateva momente memorabile pe care ni le-a lasat capitanul "nationalei" de la Florenta, de pe Rasunda si de pe Wembley.

1. 4 decembrie 1982. Italia - Romania 0-0. Mare meci la Florenta. Campionii mondiali se gandeau la victorie. Nu concepeau sa piarda nici macar un punct in fata romanilor. Si totusi miracolul s-a produs. Antognioni, Rossi, Conti sau Marini au atacat in valuri. Ticleanu a fost eliminat in minutul 55, dar apararea noastra a rezistat condusa de capitanul Costica Stefanescu. Nici cu poarta goala nu au putut marca italienii. Gentile a scapat singur pe dreapta si a centrat in fata portii la Conti. Lung era scos din joc. Insa stupoare! Mingea s-a dus pe langa stalpul din stanga portii! Stefanescu a fost acolo si l-a incurcat pe Conti. Era penultimul minut. Romania a scos un punct de aur, care a ajutat-o sa mearga in Franta la Euro '84.

Vezi AICI VIDEO!

2. 9 iunie 1983. Suedia - Romania 0-1. "Tricolori" au jucat un meci de viata si de moarte pentru calificarea la EURO '84. Singura varianta era victoria. Abia pierdusem cu Cehoslovacia la Bucuresti si nu puteam reveni in carti altfel. Solutia a venit de la capitan si de la coechiperii de la Craiova Maxima. In minutul 29 Stefanescu l-a gasit cu o pasa lunga pe Camataru, acesta a sprintat si a inscris fara sperante pentru Ravelli. Apoi, suedezii ne-a supus unui veritabil asalt, dar apararea noastra a rezistat eroic condusa de acelasi capitan calm si sigur si cu Silviu Lung in zi de gratie.

Vezi AICI VIDEO!

3. 11 septembrie 1985. Anglia - Romania 1-1. Ambele echipe erau in carti pentru calificarea la turneul final al CM din Mexic (1986). Nici un pas gresit nu era acceptabil. Romania a jucat perfect si a obtinut un egal de neuitat. Costica Stefanescu a condus din nou perfect apararea noastra si s-a facut remarcat prin doua suturi periculoase de la mare distanta la poarta lui Shilton. Camataru a marcat un gol de senzatie cu doi fundasi englezi in spate, iar imaginile au ramas pentru multi ani pe genericul emisiunilor sportive. Din pacate, la finalul campaniei, am ratat calificarea si Stefanescu s-a retras de la "nationala" lasand locul de libero lui Belodedici.

Vezi AICI VIDEO!

Citeste si....Fostul fotbalist Costica Stefanescu s-a sinucis

Dan Negru deplange moartea lui Costica Stefanescu: "Inlocuirea sa din teren e definitiva si zdrobitoare"

Steaua nu-l uita pe Costica Stefanescu! Moment de reculegere inaintea meciului cu Legia

Rezultatele inregistrate in primele meciuri din Playoff-ul Ligii Campionilor! Sahtior Karagandy, marea surpriza... Steaua nu-l uita pe Costica Stefanescu! Moment de reculegere inaintea meciului cu Legia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x