Antena Căutare

VIDEO Grecia - Nigeria 2-1/ Elenii, la prima victorie la un turneu final

Grecia a invins joi Nigeria, la Bloemfontein, scor 2-1, si pastreaza sanse reale de calificare in optimile de finala ale Cupei Mondiale. Meciul a fost unul istoric pentru greci, care au inregistrat atat primul gol inscris vreodata la un campionat mondial si, totodata, prima victorie.

Cele doua echipe invinse in prima etapa in Grupa B se luptau, joi, la Bloemfontein, pentru o ultima sansa de a ramâne in cursa pentru un loc in optimile de finala. Situatia era chiar mai grea pentru Grecia, care in ultima etapa avea sa joace cu favorita certa a grupei, Argentina. In aceste conditii, cele doua echipe au aratat inca de la inceput ca isi doreau cu orice pret sa obtina cele trei puncte.


Elenii au inceput modest disputa, practicand un joc similar celui prestat in infrangerea din fata Coreii de Sud.

Chiar daca nu au fost cu mult superiori, nigerienii au punctat in minutul 16, cand Uche a inscris dintr-o lovitura libera de la 30 de metri.

Partida a luat o turnura neasteptata in minutul 33, Kaita fiind eliminat pentru lovirea unui adversar in momentul in care jocul era oprit.

Otto Rehhagel a actionat in consecinta, introducand un al treilea atacant, iar elevii sai au restabilit egalitatea, in minutul 44, gratie reusitei lui Salpingidis, cu participarea unui fundas nigerian care a deviat sutul grecului.

Elenii au urcata rapid in ofensiva in partea a doua a jocului, Torosidis punctand pentru 2-1 in minutul 71, la o faza la care Enyeama a respins gresit un sut din afara careului.

VEZI REZUMATUL VIDEO AICI

In urma victoriei obtinute, elevii lui Rehhagel raman in cursa pentru calificarea in optimi, urmand sa joace in ultima partida cu liderul Grupei B, Argentina. Fara sanse la calificare, Nigeria va evolua in compania Coreii de Sud.

Gabriel Bostina a semnat cu U Cluj pe doua sezoane... VIDEO Argentina - Coreea de Sud 4-1 / Promisiune onorata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x