Antena Căutare

Ward sau Froch? Viitorul lui Bute depinde de castigatorul din finala SuperSix

Andre Ward si Carl Froch intra in ring duminica dimineata pentru unul dintre cele mai asteptate meciuri al anului 2011. Considerat capitala boxului profesionist, Atlantic City va gazdui finala turneului SuperSix, finala in care vor fi puse in joc doua centuri mondiale de la categoria supermijlocie, WBA si WBC.

Meciul dintre cei doi pugilisti este cu atat mai asteptat, cu cat dupa aceasta confruntare unul dintre protagonisti ar urma sa fie viitorul adversar al lui Lucian Bute. Impreuna cu mai multi reprezentanti ai clubului Interbox, campionul mondial IBF va fi prezent la eveniment, urmand ca in zilele urmatoare, in functie de castigatorul finalei, sa porneasca negocierile pentru meciul din primavara lui 2012.

"Il vreau pe Froch, dar cred ca invinge Ward"

Desi considera cu Andre Ward se va impune in duelul cu cel supranumit "Cobra", Lucian Bute si-ar dori ca englezul sa triumfe sau, cel putin, sa accepte sa boxeze impotriva sa. Dupa o serie lunga si nesfarsita de atacuri pe care Froch nu a ezitat sa le faca la adresa romanului, Lucian vrea sa raspunda in ring.

''Sper sa nu se accidenteze nici un boxer, iar castigatorul sa accepte un meci de unificare cu mine. E un moment important pentru viitorul carierei mele. Eu nu am nici o preferinta, sa invinga cel mai bun. Dar l-as vrea pe Carl Froch si asta pentru ca vorbeste tot timpul la adresa mea si vreau sa-i inchid odata gura aia mare. Tind sa cred ca Andre Ward are mai multe sanse sa castige, prin decizie, nu vad acest meci sa se termine inainte de limita'', a marturisit pugilistul roman.

Impotriva lui Bute

In conferinta de presa care a precedat finala SuperSix, Carl Froch si Andre Ward nu au ratat oportunitatea de a-l critica pe Lucian Bute. Ambii pugilisti au afirmat ca romanul nu a boxat cu adversari de valoare si ca nu merita statutul de cel mai bun boxer al categoriei.

"Trebuie sa lupte cu noi pentru a deveni cel mai bun. Fara suparare, dar Bute nu a avut oponenti importanti. In timp ce el astepta castigatorul acestui turneu, noi am muncit. Nu mai avem nimic de dovedit. El trebuie sa vina dupa noi, nu invers", a declarat Andre Ward.

Nici Carl Froch, cel care l-a atacat de mai multe ori pe campionul mondial, nu a stat pe ganduri cand a venit vorba de a comenta despre evolutiile lui Bute. "Fara suparare, dar Lucian nu se afla in top. Aproape ca a fost facut knock-out de Librado Andrade, arbitrul l-a ridicat de pe jos. A castigat la puncte, dar din punctul meu de vedere a pierdut", a afirmat si Froch.

20 de luni de box

La finalul a aproape 2 ani, turneul SuperSix isi va desemna marele castigator. Pe 17 octombrie 2009, in Germania si in Anglia, a batut pentru prima data gongul in meciurile care i-au adus fata in fata pe Arthur Abraham si Jermain Taylor, respectiv pe Carl Froch si Andre Dirrel. De atunci au urmat inca opt partide in care s-au duelat sase dintre cele mai importante nume ale categoriei, carora li s-au mai alaturat pe parcurs, din cauza accidentarilor, alti trei sportivi.
1.33 este cota lui Andre Ward la victorie, in timp ce Carl Froch are o cota de 3.40
In semifinalele prestigioasei intreceri care au avut loc in mai 2011, respectiv iunie 2011, Andre Ward a trecut de Arthur Abraham, in timp ce Carl Froch l-a invins pe jamaicanul Glen Johnson.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Eto'o, suspendat 7 etape din nationala Camerunului... Kapetanos ironizeaza Steaua: "Finala Europa League? Zero sanse"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x