Antena Căutare

Zi tristă pentru fotbalul total din Europa: ”ADIO!” Generația 2008-2012 a Barcelonei a ”pierdut” încă o legendă

Perioada 2008-2014 a fotbalului european ne-a adus în prim-plan o echipă stelară a celor de la FC Barcelona. Majoritatea specialiștilor au considerat că dream-team-ul condus de pe bancă de Pep Guardiola a reprezentat apogeul fotbalistic european la nivel de echipă de club.

În cei patru ani petrecuți pe Nou Camp, Pep Guardiola și-a condus echipa către un număr absolut fantastic de trofee câștigate. În această perioadă, din 19 competiții la care a luat parte, Barcelona s-a întors acasă cu, atenție, 14 trofee!

În 2011, după finala UEFA Champions League de pe Wembley, învinsul lui Guardiola, Messi & co., Sir Alex Ferguson, a făcut o declarație care spune totul despre forța Barcelonei din acele vremuri: ”Barcelona aceasta este cea mai puternică echipă pe care am întâlnit-o în întreaga carieră! Nimeni nu ne-a dominat în asemenea hal până acum. Merită toate laudele și toate trofeel pentru că se bucură de fotbal”, a spus legendarul antrenor.

Din acea echipă fantastică antrenată de Pep Guardiola a făcut parte și Victor Valdes. Unul dintre cei mai tehnici portari din toate timpurile, Valdes a fost goalkeeperul favorit al lui Guardiola tocmai din această privință. Component al Barcei în perioada 2002-2014, Valdes a fost portarul numărul 1 în mandatul lui Guardiola, fiind titular în finalele Ligii câștigate în 2006, 2009 și 2011.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ieri, 3 ianuarie, Victor Valdes a pus definitiv mănușile în cui. Printr-un mesaj postat pe un site de socializare, portarul spaniol de 35 de ani a anunțat, scurt: ”Mulțumesc pentru tot!”. În urmă cu câțtiva ani, Valdes anunța că în ziua retragerii se va debarasa de tot pentru a se dedica 100% familiei. Astfel, imediat după ce a postat mesajul pe Twitter, Valdes a decis să-și închidă toate conturile de pe rețelele de socializare.

”În viitor, când luminile se vor stinge, eu voi dispărea definitiv din fața reflectoarelor. Mă voi dedica doar copiilor mei și îi voi învăța totul despre viață. Voi fi greu de găsit după această zi”, spunea Valdes acum câțiva ani.

În cei 12 ani petrecuți la Barcelona, Valdes a câștigat totul: 21 de trofee, printre care se numără La Liga, Cupa Spaniei, Liga Campionilor sau Campionatul Mondial al Cluburilor. Cu naționala Spaniei, Valdes a câștigat Cupa Mondială și Campionatul European.

La mijlocul acestei luni, Valdes va împlini 36 de ani. Acesta nu-și mai găsea echipă din vară, când s-a despărțit, după un singur sezon, de Middlesbrough.

SUPER-SIMONA! Victorie fulger pentru Halep în ”sferturi” la Shenzhen și avem o semifinală 100% românească în China... REVENIREA ANULUI la FCSB! Gigi Becali a anunțat achiziționarea unui jucător care a scris istorie în tricoul roș-albastru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x