Antena Căutare

Ziua cea mai tristă pentru suflarea dinamovistă: 17 ani de la dispariția ”Unicului Căpitan”, Cătălin Hîldan!

Data de 5 octombrie reprezintă cea mai neagră zi pentru suflarea dinamovistă și nu numai. În urmă cu 17 ani, pe 5 octombrie 2000, simbolul lui Dinamo, Cătălin Hîldan, trecea în neființă în timpul unui meci amical.

Minutul 74 al partidei amicale Șantierul Naval Oltenița - Dinamo. Scorul este 5-0 în favoarea oaspeților, care, recuperează o minge și se lansează în atac. Catalin Hîldan pleacă de pe linia careului propriu de 16 metri către centrul terenului, dar nu apucă să facă decât câțiva pasi. Cade în genunchi, pune mâna pe față, <<care începuse să i se învinețească>> după cum spune Vali Năstase, apoi se prăbușeste pe gazon. (fancludinamo). Acestea aveau sa fie ultimele clipe ale lui Cătălin Hîldan, care, din nefericire, în ciuda eforturilor staff-ului medical nu a mai putut fi salvat.

”Doamne, ce păcat, un băiat așa cuminte...”, murmura o bătrânica privind la tabloul "unicului capitan". Cătălin a fost înmormântat în cimitirul satului situat in "Valea Plângerii" (Brănești), cum o numesc localnicii. Acum 30 de ani, în acel loc,era un teren de fotbal. în acel loc se va odihni Cătălin Hîldan, jucătorul care a trăit pe un teren de fotbal, a murit pe un teren de fotbal și se va odihni pe veci pe un fost teren de fotbal.

”Multumim Cătăline pentru tot ce ai făcut pentru DINAMO și pentru noi, suporterii ei... Nu te vom uita NICIODATĂ! Poate să treacă un an, zece ani, un secol sau un mileniu...” (fancludinamo)

Deşi a plecat prematur din fotbal, Cătălin Hîldan şi-a lăsat adânc amprenta fotbalistică. Pentru Dinamo, ”Unicul Căpitan“ a bifat 138 de prezenţe şi a marcat 6 goluri. Mijlocaşul dinamovist a bifat şi 8 selecţii în naţională, fiind convocat alături de mari jucători ai României la turneul final Euro 2000. Hîldan a cîştigat campionatul cu Dinamo, în sezonul 1999-2000, şi Cupa României, în 2000.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fanii lui Dinamo îl vor comemora azi pe Hîldan. Aceştia se vor strânge la ora 18:30 în parcarea de la Cora Pantelimon, iar de acolo vor pleca spre Brăneşti, acolo unde este înmormântat Hîldan.

Revine ”omul triplei” la Bayern! Jupp Heynckes, succesorul lui Ancelotti pe banca granzilor din Bundesliga... Lovitură pentru FCSB! Puștiul minune al celor de la Botoșani, Olimpiu Moruţan, la un pas de un transfer în străinătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x