Antena Căutare

Un tânăr de 16 ani din Turcia, scos de sub dărâmături de către salvatorii din România. Au săpat un tunel timp de 20 de ore

Salvatorii români ajunși în Turcia în urma cutremurului devastator din zonă au reușit deja să facă minuni. Un tânăr în vârstă de 16 ani a fost salvat de sub dărâmături, după ce aceștia au săpat un tunel timp de nici mai mult nici mai puțin de 20 de ore, pentru a putea ajunge la adolescent.

cutremur turcia echipa salvare adolescent Galerie
Echipele din România au reușit să salveze un adolescent de 16 ani, după intervenție care a durat 20 de ore | Facebook/DSU

Povestea cu adevărat impresionantă s-a viralizat rapid în mediul online. Până în prezent, echipele din România, ajunse printre primele în Turcia pentru ajutor, au reușit să salveze patru oameni, printre care și tânărul de 16 ani.

Echipele de salvare din România au săpat un tunel timp de 20 de ore pentru salvarea unui tânăr de 16 ani

Tânărul era blocat sub dărâmături în orașul Antakya, iar salvatorii români au săpat un tunel, timp de 20 de ore, pentru a ajunge la el. Cu ajutorul unui excavator, care a susținut partea superioară a construcției pentru a nu se prăbuși, echipa a reușit să ajungă la victimă, care era era conștientă și cooperantă. După ce a fost salvat, acesta a fost predat echipajelor medicale.

Citește și: Atenție! O nouă metodă de înșelătorie după cutremurul din Turcia. La ce trebuie să avem grijă când sună telefonul

„Misiunea echipei de salvatori români în Turcia continuă! Patru persoane salvate de echipa mixtă de sprijin din România! În dimineața zilei de ieri, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături.

După mai multe ore de intervenție, în site-ul de acțiune al salvatorilor români, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului.

S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.

Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, acesta a fost predat echipajelor medicale.

Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia. Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață.

În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin.

Reamintim faptul că la acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin", se arată în mesajul transmis de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, joi, pe pagina oficală de Facebook.

Citește și: Ce a făcut un reporter pentru o fetiță în timp ce era în direct, când avea loc o replică a cutremurului care a devastat Turcia

Cutremur devastator în Turcia, urmat de mai multe replici. Oamenii cer disperați ajutorul

În Turcia s-au prăbușit mii de clădiri în urma cutremurului de proporții, astfel că mulți oameni au fost blocați sub dărâmături. Echipele de salvare din România au ajuns primele în zonele afectate.

Dintre acestea, cazul tânărului de 16 ani a fost cu totul special, având în vedere durata intervenției. De asemenea, viața tânărului a fost pusă în pericol după ce, în timpul operațiunii de salvare, a mai fost inregistrat un alt cutremur, cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, care a dus la îngreunarea misiunii. Cu toate acestea, adolescentul a reușit să scape cu viață, din fericire.

Mai multe victime se află însă în continuare sub dărâmături, o mulțime de mesaje disperate de salvare apărând recent în mediul online, în urma tragediei. Un tânăr influencer din Turcia a publicat un mesaj pe Instagram, anunțând că se află blocat sub dărâmături. Videoclipul său a devenit rapid viral.

:

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x