Antena Căutare

Atenție! O nouă metodă de înșelătorie după cutremurul din Turcia. La ce trebuie să avem grijă când sună telefonul

Hoții au început deja să acționeze, iar mai mulți români susțin că au fost sunați în numele unui „minister”, fiindu-le cerut ajutorul pentru victimele din Turcia. Află din rândurile de mai jos care este avertismentul Ministerului Educației și la ce trebuie să avem grijă când suntem sunați.

Galerie
Atenție! O nouă metodă de înșelătorie după cutremurul din Turcia. La ce trebuie să avem grijă când sună telefonul | Shutterstock

Românii sunt pricepuți când vine vorba să „inventeze” câte o înșelătorie de pe urma căreia să scoată bani. De această dată, persoanele rău intenționate au profitat de suferința oamenilor din Turcia și au gândit o nouă metodă pentru a se „îmbogăți” ilegal.

Citește și: Românul care a inventat o tehnică de furat banii din bancomate poate ajunge după gratii. Cât de departe a putut merge

La ce trebuie să fim atenți când ne sună telefonul pentru a nu cădea în plasa hoților

Se pare că primele ținte ale înșelătorilor au fost cadrele didactice, care au declarat că au primit apeluri telefonice în care li s-a cerut ajutor în bani, potrivit Antena 3. Hoții le-au solicitat oamenilor diverse sume de bani pentru a-i ajuta pe cei din Turcia și Siria, care se află prinși printre ruine.

Articolul continuă după reclamă

Însă, pentru a fi crezuți și a nu da de bănuit, escrocii au apelat la identitatea Ministerului Educației. Ulterior, însuși Ministerul s-a sesizat, iar reprezentanții instituției au revenit și cu un avertisment:

„Având în vedere că mai multe cadre didactice și directori ai unităților de învățământ au primit apeluri prin care se solicită sume de bani de la persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Ministerului Educației, vă informăm că acestea nu aparțin și nu reprezintă Ministerul Educației.”, a fost mesajul Ministerului Educației, citat de sursa menționată mai sus.

Citește și: Imagini sfâșietoare din Turcia, unde un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături. Care e povestea din spatele pozelor

Care a fost recomandarea Ministerului Educației. Ce trebuie să facă românii care au fost sunați

Ministerul Educației le recomandă celor vizați de apelurile telefonice false să se adrese imediat autorităților competente, pentru a opri acest fenomen periculos.

De asemenea, instituția invocată a mai declarat că, atunci când se va organiza o campanie de ajutor, cu siguranță, aceasta va fi anunțată în mod public:

„Recomandăm persoanelor contactate în acest mod să se adreseze instituțiilor competente. Menționăm că toate inițiativele de sprijin pentru comunitățile afectate de cutremurele din Siria și Turcia sunt anunțate prin intermediul canalelor oficiale de comunicare ale instituțiilor publice.", a mai transmis Ministerul Educației, citat de sursa menționată mai sus.

Citește și: Ce a făcut un reporter pentru o fetiță în timp ce era în direct, când avea loc o replică a cutremurului care a devastat Turcia

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Un tânăr de 16 ani din Turcia, scos de sub dărâmături de către salvatorii din România. Au săpat un tunel timp de 20 de o... Acestea sunt obiectele pe care nu ai voie să le lași niciodată în mașină atunci când e ger. Există pericolul de a explod...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x