Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de intensificări ale vântului cu rafale puternice. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Iată că meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului cu rafale în anumite zone ale țării.

Alertă meteo! Cod galben de intensificări ale vântului cu rafale. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor
Alertă meteo! Cod galben de intensificări ale vântului cu rafale. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor | Shutterstock

Meteorologii au emis o avertizare cod galben. Avertizarea este valabilă în intervalul de valabilitate: 8 aprilie, ora 7:30 – 8 aprilie, ora 13:00, iar fenomene vizate sunt de intensificări ale vântului și ninsori viscolite, potrivit meteoromania.ro.

Ce zone sunt vizate de Codul Galben de vânt puternic

Iată că zonele care sunt vizate pentru acest Cod Glaben sunt: zona Județului Suceava, zona de munte de peste cota 1800 m. Totodat[ și Județul Neamţ, zona de munte de peste cota 1800 m vor cunoaște: intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h.

Astăzi meteorologii anunță în prognoza meteo ANM că vremea se va răci, iar valorile termice se vor situa în jurul celor sub normale pentru data din calendar. Cerul va fi variabil în nordul, nord-vestul și nord-estul țării, iar în a doua parte a zilei cerul se va înnora, în special în centru.

Citește și: Prognoza meteo 8 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo ANM pentru București, 8 aprilie 2022

Trecător se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, care vor fi temporare și nu se vor acumula cantități semnificative de apă. În zonele montane înalte, la altitudini mari vor predomina ninsorile și lapovița.

Vântul va sufla slab spre moderat în majoritatea zonelor țării, dar în zonele montane înalte se vor înregistra intensificări ale vântului. La rafală, viteza vântului ar putea ajunge chiar și la 80 km/h. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 19 și 9 grade Celsius, în timp ce tempraturile minime se vor situa între 7 și -3 grade. Pe alocuri, la primele ore ale dimineții, va fi ceață și se va instala bruma.

În București, prognoza meteo ANM indică o ușoare creștere a temperaturilor, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Maxima zilei va atinge 13 grade, iar minima va fi de 5 grade.

Prognoza meteo 8 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 9 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x