Antena Căutare

Alertă Meteo! Meteorologii au anunțat vreme deosebit de rece, vânt puternic și ger. Până când este valabilă avertizarea

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic pentru estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei. Meteorologii au anunțat și o alertă meteo de vreme deosebit de rece și ger pentru mai multe zone din țară.

colaj-oameni-vreme-rea
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic pentru estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei. | Shutterstock

Luna ianuarie 2022 aduce cu ea vreme deosebit de rece în aproape toată țara. Temperaturile au scăzut considerabile, iar fugii de zăpadă și-au făcut apariția pe întreg teritoriul României, chiar dacă nu s-a depus un strat considerabil.

Meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului pentru intervalul 11 ianuarie, ora 11 – 11 ianuarie, ora 23. Vântul va sufla cu viteze de 55 - 65 km/h în estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 65 - 75 km/h.

ANM, aleră meteo de ger și vreme rece

Pentru intervalul 11 ianuarie, ora 20 – 13 ianuarie, ora 18, Administrația Națională de Meteorologie a emis o aleră meteo de ger dimineață și noaptea, dar și de vreme deosebit de rece pentru nord-vestul și centrul țării.

„Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Citește și: Gerul vine odată cu Boboteaza! Ninsori și viscol din această noapte, în toată țara. Zonele în care zăpada va fi abundentă

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.”, au anunțat meteorologii, conform meteoromania.ro.

Meteorologii au anunțat cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie

Iarna își intră în drepturi! Dacă până acum ne-am bucurat de temperaturi de primăvară, iată că vremea se răcește brusc săptămâna aceasta.

Ne așteptăm la o vreme în răcire de la o zi la alta. Dacă mâine maximele la nivelul întregii țări se vor situa de la -2 până la 7 grade Celsius, de marți procesul de răcire va deveni mai intens. Vorbim de temperaturi în scădere, cu minime care care în depresiuni să se situeze la -12 -13 și -3 în restul țării, în zona litoralului. Vor fi temperaturi negative în toată țara.

Citește și: Alertă ANM! Iarnă în toată regula la -17 grade Celsius. Meteorologii au anunțat cele mai scăzute temperaturi din luna ianuarie

E posibil ca miercuri și joi, pe parcursul nopților și dimineților să consemnăm cele mai scăzute valori ale temperaturilor minime de până în prezent din luna ianuarie, care în zonele depresionare e posibil să scadă la -15, -17 grade”, a spus Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, la Digi24.

Prognoza meteo 12 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 13 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x