Antena Căutare

Gerul vine odată cu Boboteaza! Ninsori și viscol din această noapte, în toată țara. Zonele în care zăpada va fi abundentă

ANM a anunțat în intervalul 8 ianuarie, ora 4.00 – 9 ianuarie, ora 12.00 ninsori și viscol, în aproape toată țara, alertă care va intra în vigoare în această noapte și este valabilă până sâmbătă.

ANM a anunțat în intervalul 8 ianuarie, ora 4.00 – 9 ianuarie, ora 12.00 ninsori și viscol, în aproape toată țara, alertă care va intra în vigoare în această noapte și este valabilă până sâmbătă.

shutterstock

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent, potrivit ANM.

Vin ninsorile în mai multe regiuni din țară. În București - lapoviță și ninsoare

Cantitățile de apă vor fi în general de 10...15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Citește și: Prognoza meteo 7 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

În București, sâmbătă și duminică, vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 08 ianuarie și ploaie în restul intervalului. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă, din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0 - 1 grad, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2 - 4 grade, potrivit Observator.

Prognoza meteo 7 - 10 ianuarie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și local în centru și est. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice și nordice, dar și local deficitar la munte și în sud-estul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 10 - 17 ianuarie 2022

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 17 - 24 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo în săptămâna 24 - 31 ianuarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară, local, în sudul și vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.


Prognoza meteo 8 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 9 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Idei pentru un mic dejun sănătos. Începe ziua cu o masă plină de nutrienți
Dimineața, ai nevoie de o masă echilibrată, bogată în nutrienți, care îți oferă energie...
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023. Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023 spune că Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale...
Parteneri
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Prăjitură gustoasă, aromată și colorată
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x