Antena Căutare

ANM anunță un strat de 12 cm de zăpadă în Capitală. Când scapă bucureștenii de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat pentru București ninsori abundente ce vor duce la formarea unui strat de zăpadă de până la 12 cm. Când scapă bucureștenii de vremea rea.

Vremea în București
ANM anunță un strat de 12 cm de zăpadă în Capitală. Când scapă bucureștenii de vremea rea | shutterstock

În Capitală vremea se va menţine închisă în cea mai mare parte, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de două grade. Temperatura minimă va oscila între -3 şi -2 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi se vor înregistra până la -5 grade Celsius.

"La ora 10:00, grosimea stratului de zăpadă era neuniformă şi măsura între 5 şi 10 cm, iar până spre după-amiază, temporar, vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor mai depune între 1 şi 3 cm. Astfel, la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă de 6 - 12 cm", transmit meteorologii.

Prognoza meteo. Când scapă bucureștenii de vremea rea

Vremea începe să se încălzească de duminică, 31 ianuarie 2021, când se vor înregistra în București 7 grade Celsius, iar temepratura minimă nu va mai scădea sub 0 grade.

Luna februarie se arată promițătoare, vremea va înregistra o ușoară încălzire încă de la debutul lunii, înregistrându-se în primele zile între 7 și 8 grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni. Cum va fi vremea în luna februarie

Chiar la începutul lunii, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud a ţării. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud a ţării.

Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori în România

ANM a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, ce vizează până la ora 21:00, judeţele Constanţa şi Tulcea, respectiv un cod galben de ninsori viscolite valabil până joi dimineaţa, la ora 10:00, în judeţele Brăila, Călăraşi, Galaţi şi Ialomiţa.

Zonele de munte ale județelor Gorj, Vâlcea și Mehedinți sunt sub cod galben de intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 70-80 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 90 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității în intervalul: 27-01-2021 ora 11:00 - 27-01-2021 ora 15:00.

De asemenea, meteorologii au emis cod portocaliu de viscol, valabil până astăzi la orele 21:00, cu posibilitatea prelungirii termenului, în județele Constanța și Tulcea:

„În cursul zilei de miercuri (27 ianuarie), în județele Constanța și Tulcea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70...80 km/h, va ninge însemnat cantitativ, zăpada va fi viscolită și troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, a anunțat ANM.

Nouă alertă din partea meteorologilor! Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori. Zonele vizate de avertizare... Prognoza meteo 31 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x