Antena Căutare

Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu, despre furtuna Isha. Unde va ninge puternic în următoarele zile

Românii au parte de un peisaj glaciar în aceste zile. Dacă în București, pe timpul nopții, temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade Celsius. Vremea geroasă va continua și zilele următoare, anunță ANM.

colaj de imagini cu zapada, turturi si avertizare de furtuna Galerie
Românii au parte de un peisaj glaciar în aceste zile. Dacă în București, pe timpul nopții, temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade Celsius. Vremea geroasă va continua și zilele următoare, anunță ANM. | Shutterstock.com

România se confruntă cu cea mai geroasă perioadă din acest an, iar noaptea, temperaturile au coborât până la -18 grade în zonele montane. Țara noastră e lovită de furtuna Isha, care a provocat coduri roşii şi portocalii în nordul şi vestul Europei.

Meteorologii spun că până miercuri, cel puțin, temperaturile vor rămâne negative, apoi încălzirea vremii va fi însoțită de un nou val de precipitații.

Citește și: Un nou val de ninsori și ger lovește România începând cu 21 ianuarie 2024. Temperaturile scad până la -17 grade Celsius

Anunțul directorului ANM Elena Mateescu despre furtuna Isha. Unde va ninge puternic în următoarele zile

Vremea geroasă va continua și zilele următoare, anunță ANM, când furtuna Isha va aduce intensificări ale vântului și ninsori.

”Vom avea predominant ninsori. În jumătatea de vest va ninge. După cum observăm, nuanțele de mov traversează și lanțul carpatic. Dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni mai ales, după episodul de ger, temperaturile vor mai crește. Aceste ninsori, predominant începute în regiunile intercarpatice și în zonele de munte vor traversa și sud est și est a României.”, a anunțat directorul ANM, Elena Mateescu.

Meteorologul spune că temperaturile vor mai crește, dar nu simțitor, și vor deveni pozitive ziua. Chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor fi mai ridicate.

Citește și: Prognoza meteo 22 - 28 ianuarie 2024. Cum va fi vremea începând de luni. Ce temperaturi se vor înregistra după ciclonul polar

Țara noastră va fi lovită de furtuna Isha. În nordul și vestul Europei, fenomenul meteo a provocat deja mai multe coduri roșii și portocalii.

„Dinspre partea de vest a continentului european, într-adevăr, vedem intersecția acestor mase de aer foarte reci, dar la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt. Pentru că și în zona montană la noi vom vorbi, la mijlocul acestei săptămâni, de intensificare de viteză a vântului mai mari de 60-80 de km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 45-50 de km. Condițiile valorilor negative preponderent vor intensifica senzația de rece”, a mai adăugat meteorologul.

Prognoza meteo 23 ianuarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cum va fi vremea în săptămâna 22 - 28 ianuarie, în toată țara. Ce au anunțat meteorologii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x