Antena Căutare

Au început ninsorile în Bucureşti! Recomandările ANM: "Va fi strat de zăpadă 15 centimetri, polei şi lapoviţă"

Vremea s-a răcit radical! În Capitală și-au fpcut simțită prezența primii fulgi de nea, temperaturile scăzând sub pragul de îngheț.

colaj poze cu oameni in zapada Galerie
Au început ninsorile în Bucureşti! Recomandările ANM: "Va fi strat de zăpadă 15 centimetri, polei şi lapoviţă" | shutterstock

Joia aceasta, Capitala a fost afectată de precipitații care au favorizat depunerile de polei. Începând de vineri, va începe să ningă tot mai mult, iar stratul de zăpadă va atinge între 8-15 centimetri, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea s-a schimbat radical și au apărut primii fulgi de nea în Capitală

Meteorologii Accuweather au declarat că începutul de iarnă din acest an a fost neobișnuit, cu temperaturi de primăvară. Luna februarie se anunță a fi una atipică, conform prognozelor.

Cerul va fi noros, iar în timpul zilei de joi se vor înregistraîn continuare precipitații moderate cantitativ (10-15 l/mp) sub formă de lapoviță și ploaie. Vântul se va intensifica treptat, cu rafale de 45-50 km/h. Temperatura minimă va fi de 2-3 grade, fără variații semnificative, potrivit Antena 3 CNN.

După temperaturi ridicate, de primăvară, un fenomen meteorologic se abate asupra țării noastre și aduce zăpadă și ger. În ultimii ani am putut observa cum în lunile de iarnă temperaturile nu au mai fost normale perioadei, iar cu cât ne apropiam de lunile de primăvară, temperaturile scădeau, iată că lucurile nu sunt diferite nici în acest an.

Citește și: Ninsori în București, în această săptămână! Fenomenul care aduce zăpadă și ger în România

Citește și: Anunțul ANM. Un ciclon polar va traversa peste România. În ce zone se așteaptă ninsori abundente

Ce amenzi riscă șoferii care nu montează anvelopele de iarnă

Tot RAR a evidențiat și amenzile pe care le riscă șoferii care ies la drum cu mașinile fără anvelope de iarnă în condițiile prevăzute de lege.

Aceștia riscă sancțiuni precum: amendă din clasa a IV-a de sancțiuni, între 9 și 20 de puncte-amendă, adică între 1.305 și 2.900 de lei.

Citește și: Prognoza meteo 26 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vezi ştirile zilei pe observatornews.ro

Prognoza meteo 26 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 27 ianuarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x