Live acumFilm: Jack Ryan - Agentul din umbra
Prime Time 20:00iUmor

Meteorologii, anunț de ultimă oră. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, în cea mai mare parte a țării, în următoarele ore

Veștile proaste ale zilei vin de la Administrația Națională de Meteorologie, întrucât meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme severă, ce este valabil în cea mai mare parte a țării.

Meteorologii, anunț de ultimă oră. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, în cea mai mare parte a țării, în următoarele ore

Potrivit sursei citate, în intervalul 10:00 – 21:00 se vor înregistra cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată în mare parte a țării.

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină.

Vremea o ia razna. Furtuni violente în mai multe zone din România, până duminică seară. Sunt așteptate cantități mari de apă

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un Cod galben de ploi torențiale, ce este valabil astăzi, între orele 10:00-21:00.

În intervalul menționat, local în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Recomandari