Antena Căutare

PRĂPĂD în țară! Zece judeţe sunt afectate de ploile abundente din utimele 24 de ore. Pompierii militari intervin

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a declarat printr-un comunicat de presă că pompierii militari au intervenit în 10 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a declarat printr-un comunicat de presă că pompierii militari au intervenit în 10 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea.

IGSU a transmis, luni dimineața, că în cursul zilei de duminică şi pe timpul nopţii au fost emise 76 atenţionări şi avertizări imediate Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

“În urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 20 localităţi din 10 judeţe (Argeş, Bacău, Buzău, Dâmboviţa, Harghita, Mureş, Prahova, Suceava, Teleorman şi Timiş)”, arată IGSU.

Pompierii au intervenit până la această oră pentru înlăturarea unor arbori căzuţi peste maşini, dar şi pentru evacuarea apei din gospodării.

“Având în vedere că şi în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase în cea mai mare parte a ţării, la nivel naţional sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei peste 5.100 pompieri cu 1.800 mijloace tehnice, constând în motopompe de diferite capacităţi, autospeciale, bărci, containere de căutare-salvare, precum şi accesorii de intervenţie în situaţii de urgenţa”, a mai transmis IGSU.

De asemenea, pompierii le recomandă cetățenilor “să cureţe rigolele de scurgere a apelor pluviale, iar pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.”

Vreme toridă în august! Prognoza meteo anunță ce temperaturi vor fi... Alertele meteo nu se mai opresc! Un nou COD PORTOCALIU de vreme severă a fost emis. Zonele afectate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x