Prognoza Meteo, 10 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, vremea se va încălzi, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ă cerul se va menține senin în această sâmbăta

Profimedia

Sâmbătă, meteorologii anunță o vreme mai blândă față de zilele trecute, iar temperaturi vor crește în mai multe zone ale țării, însă se mențin sub normalul lunii aprilie. Valorile termice vor urca trepta pe parcursul acestui weekend, iar soarele va pune stăpânire pe cer.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță ă cerul se va menține senin în această sâmbăta, vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de precipitații sunt unele reduse. Noptea de vineri spre sâmbăta va duce temperaturi deosebit de rece, temperaturile minime încadrându-se între -11 grade Celsius și -9 grade Celsius în zona Transilvaniei, iar 3 grade Celsius în Dobrogea.

Citește și: Cod galben de vreme severă: ninsori, vânt și temperaturi scăzute. Care sunt zonele vizate de avertizarea meteorologilor

Se vor înregistra temperaturi maxime de 11-17 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor situa între -9 grade Celsius la altitudini mari, iar 6 grade în zona de vest a țării.

În Transilvania se vor semnala condiții de ceață și brumă, iar vremea se va menține deosebit de rece.

Prognoză meteo 10 aprilie 2021 București

Acest weekend vine cu vești bune și pentru locuitorii din București, pentru că temperaturile se vor apropia de valoarea normală a lunii aprilie. Așadar, vremea o să se încălzească, iar cerul se va menține predominant senin.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 14-15 grade Celsius, în timp ce minimele pot ajunge la 1 gard Celsius. În ceea ce privește noaptea de vineri spre sâmbătă, vremea o să fie deosebit de rece și în Capitală, iar acest lucru se va resimți rapid.

Soarele și vremea bună își vor face apariția în zilele următoare, iar temperaturile vor crește treptat în București.

Prognoză meteo 10 aprilie 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică din principalele orașe ale țării:

Oradea – 17°C

Timișoara – 17°C

Baia Mare – 14°C

Craiova – 16°C

Sibiu – 13°C

București – 15°C

Constanța – 13°C

Galați – 14°C

Brașov – 12°C

Miercurea Ciuc – 11°C

Iași – 14°C

Cluj-Napoca – 14°C

Suceava – 14°C

Vremea la munte

În acest weekend temperaturile vor crește și în zonele montane, care vor scăpa de ninsoare și vremea deosebit de rece. Cerul se va menține predominant senin, temperaturile maxime vor atinge 12 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între -1 grad Celsius și 2 grade Celsius.

Vântul va sufla slab și moderat, iar soarele își va face apariția mai des pe cer. Sunt 10% șanse de precipitații, iar ziua este tocmai bună de o excursie la munte.

Vremea la mare

Și la malul mării soarele își face apariția, însă temperaturile sunt scăzute pentru această perioadă a lunii. Se vor înregistra maxime de 10-12 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 3-4 grade Celsius.

Cerul se va menține senin pe tot parcursul zilei, iar șansele de precipitații sunt unele reduse.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri