Cod galben de vreme severă: ninsori, vânt și temperaturi scăzute. Care sunt zonele vizate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de vreme severă, valabile pentru mai multe zone din țară. În ceea ce privește temperaturile, în toată România ele vor fi mai scăzute decât normalul perioadei.

Meteorologii au emis cod galben de vreme severă

Shutterstock

Prima avertizare cod galben emisă de meteorologi intră în vigoare pe 06 aprilie, ora 21:00 și este valabilă până pe 08 aprilie, ora 10:00. Fenomenele meteorlogice care se vor manifesta sunt: precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, iar zonele vizate de avertizare sunt sud-vestul, centrul și nord-estul ţării.

De asemenea, meteorologii au anunțat că vremea va fi desosebit de rece pentru această periaodă a anului, în toată țara.

Cod galben de vânt, ninsori și vreme deosebit de rece

„Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.
Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative”, anunță meteorologii.

Citește și: Prognoza meteo 5 - 18 aprilie. Vremea deosebit de rece va predomina în cea mai mare parte a României. Când se încălzește

Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

A doua avertizare cod galben emisă de meteorologi intră în vigoare pe 06 aprilie, ora 23:00 și este valabilă până a doua zi, 07 aprilie, ora 18:00

20 de județe vor fi afectate de vânt și zăpadă în intervalul de timp mențioant de meteorologi: Alba, Brașov, Dâmbovița, Brașov, Maramureș, Sibiu, Argeș, Buzău, Gorj, Mureș, Suceava, Bacău, Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț, Vâlcea, Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Prahova, Vrancea.

„În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Cum va fi vremea în Săptămâna Mare și de Paște

ANM a emis prognoza meteo pentru 5 aprilie-3 mai 2021 și vin cu vești bune în ceea ce privește sărbătorile Pascale. Dacă prima parte a lunii aprilie va avea temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei, de Paște se vor înregistra temperaturi mai ridicate, comparativ cu normalul începutului de mai. De asemenea, și cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile” în Săptămâna Patimilor și de Paște.

În săptămâna Mare și de Paște temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei

„În săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile”, anunță meteorologii.

Paștele pică anul acesta pe 2 mai și avem următoarele zile libere legale:

30 aprilie – Vinerea mare – zi liberă sărbătorită vineri;

2 mai – Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită duminică;

3 mai – A doua zi de Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită luni.

Ultimele știri