Antena Căutare

Val de aer polar în România! Ninge în țară și meteorologii anunță temperaturi neobișnuit de scăzute pentru luna mai

Vremea se răcește drastic în România. Deși suntem cu un pas de perioada verii, un val de aer polar aduce temperturi scăzute. În zilele următoare, se așteaptă temperaturi scăzute în unele zone ale țării, în special în Maramureș, vestul Transilvaniei și nordul Moldovei, unde se poate ajunge la 0 grade Celsius.

imagine cu oameni acoperiți de fulgi de zapada Galerie
Val de aer polar în România! Ninge în țară și meteorologii anunță temperaturi neobișnuit de scăzute pentru luna mai. | Shutterstock.com

În ciuda unei încălziri minore în weekend, temperaturile rămân relativ scăzute și se așteaptă să rămână așa până săptămâna viitoare.

"Marți spre miercuri, miercuri spre joi putem vorbi și de brumă în Maramureș, vestul Transilvaniei sau în nordul Moldovei, acolo unde termometrele ar putea să coboare până în jurul a 0 grade. O încălzire timidă se va produce în weekend, dar mai degrabă să o resimțim abia săptămâna viitoare. Deci aceste alternanțe ar mai putea să le avem chiar și în restul lunii mai, chiar dacă la orizont se vede acea încălzire", a spus Mihai Timu, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

Citește și: Prognoza meteo 10 mai 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Meteorologii anunţă frig până la jumătatea lunii mai, după care temperaturile vor fi cele specifice perioadei

Meteorologii anunţă frig şi ploi până la jumătatea lunii mai, după care temperaturile vor fi cele specifice perioadei, cu valori uşor crescute în ultima săptămână din lună, potrivit meteorologilor ANM.

Săptămâna 08.05.2023 – 15.05.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării, dar şi deficitar în regiunile nordice şi local în cele centrale şi sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Anunț ANM. Cum va fi vremea în următoarea perioadă, în România. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Săptămâna 15.05.2023 – 22.05.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte, local, în cele sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice şi sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 22.05.2023 – 29.05.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 29.05.2023 – 05.06.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării.

Citește și: Vremea se schimbă în România. Când vom avea parte de ploi. Meteorologii au emis prognoza pentru primele două săptămâni din mai

Vezi cum va fi vremea mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 10 mai 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 mai 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x