Antena Căutare

Ninsori abundente și temperaturi arctice! Vortexul polar va lovi din nou, iar previziunile sunt îngrijorătoare! Urmează o ”mini-epocă de gheață”

Vortexul polar va aduce, în următoarele zile, un val de ninsori puternice, însoțite de temperaturi arctice în Marea Britanie, iar veștile proaste nu se opresc aici, întrucât meteorologii susțin că gheața și gerul ar putea să persiste până în luna aprilie. 

Vortexul polar va aduce, în următoarele zile, un val de ninsori puternice, însoțite de temperaturi arctice în Marea Britanie, iar veștile proaste nu se opresc aici, întrucât meteorologii susțin că gheața și gerul ar putea să persiste până în luna aprilie.

De asemenea, un grup de oameni de știință susțin că Pământul va fi lovit de o ”mini epocă de gheață”, până în 2030, ceea ce va duce la înghețarea marilor râuri în mai puțin de un deceniu.

Această predicție se bazează pe un model matematic al energiei magnetice a Soarelui, model ce sugerează și faptul că temperatura Pământului ar putea să înceapă în 2021.

Ba mai mult, temperaturile scăzute ce se vor înregistra în perioada următoare vor duce la ”minimul Maunder”, care înseamnă o ”mini-epocă de gheață”, ce a avut loc între 1646 și 1715.

Cea mai recentă cercetare, condusă de profesorul de matematică Valentina Zharkova de la Universitatea Northumbria, se bazează pe o cercetare anterioară care prevede mişcările a două valuri magnetice produse de Soare. De asemenea, se anticipează scăderea rapidă a undelor magnetice în trei cicluri solare care vor începe în 2021 şi vor dura până la 33 de ani.

În timpul ciclului 26, ce va avea loc între 2030 și 2040, valurile magnetice se vor desincroniza, astfel că activitatea solară se va reduce cu până la 60 la sută.

„Sper ca încălzirea globală să fie anulată de acest efect, oferind omenirii şi Pământului un răgaz de 30 de ani pentru a rezolva problema poluării”, a declarat Zharkova pentru Sky News. Aceasta a adăugat că orice posibil impact care ar putea diminua încălzirea globală va dura până în anii 2050, când cele două valuri magnetice ale Soarelui vor deveni active din nou.

Prognoza meteo. Când vin ninsorile! Vremea se schimbă radical... Alertă de maximă importanță! Sunt așteptate fenomene meteo extreme! Când o va lua razna vremea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x