Antena Căutare

Ciclonul mediteranean a blocat România: ploi, furtuni și grindină cât pumnul. Anunțul meteorologilor

În Bistriţa-Năsăud a fost cod roşu de inundaţii. Iar oamenii au primit mesaje Ro-Alert, să se adăpostească. Inundaţiile au făcut deja pagube în şase judeţe. Ciclonul mediteranean a blocat România. Conform meteorologilor, vremea rea nu și-a arătat încă toată forța.

Zone întregi din ţară sunt răvăşite. În Bistriţa-Năsăud a fost cod roşu de inundaţii. Iar oamenii au primit mesaje Ro-Alert, să se adăpostească. Inundaţiile au făcut deja pagube în şase judeţe. Ciclonul mediteranean a blocat România. Conform meteorologilor, vremea rea nu și-a arătat încă toată forța.

Violenţa fenomenelor meteo a fost amplificată de ciclonul mediteranean care a blocat practic formaţiunile noroase deasupra ţării noastre. În zona Capitalei, s-au format aşa-numitele celule convective - nori groşi, dezvoltaţi pe verticală, în interiorul cărora apar şi curenţi puternici. Aşa se explică şi forţa ploilor torenţiale. Cod galben de ploi a fost şi în câteva judeţe din sud.

„Această linie de instabilitate urmează a se deplasa către partea de nord a Munteniei 40.50, în mod deosebit în zonele montane, unde cantităţile de apă vor fi mai importante, în intervale scurte de timp, mai ales pentru că vor fi averse torenţiale, însoţite posibil şi de căderi de grindină şi de intensificări ale vântului”, a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM.

Nu este exclus ca în orele următoare să apară atenţionări meteo pe perioade scurte de timp pentru fenomene extreme.

Sursa: Antena 3

Inundaţiile lovesc România! Meteorologi: Ce e mai rău, abia acum urmează... Vremea o ia razna în următoarele ore! Cod galben de ploi torențiale și grindină, în mai multe județe din țară. Care sunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x