Antena Căutare

Meteo România. Cum va fi vremea pe 16 mai 2019. Prognoză specială

Meteo România. Cum va fi vremea pe 16 mai 2019. Prognoza ANM anunță perioade de instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Află din articolul a1.ro, informații meteo complete despre vremea în București, vremea în România și avertizările meteo

Meteo România. Cum va fi vremea pe 16 mai 2019. Prognoza ANM anunță perioade de instabilitate atmosferică, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Află din articolul a1.ro, informații meteo complete despre vremea în București, vremea în România și avertizările meteo

Meteo România 16 mai 2019

Prognoza meteo pentru ziua de 16 mai ne indică din nou o răcire a vremii. Precum s-a întâmplat și în celelate zile, astăzi, joi, 16 mai, ne vom afla în continuare sub influența sistemelor frontale asociate unui ciclon mediteranean. Aceste fenomene vor determina în principal instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor, și în special în cursul după-amiezii în partea de sud, de centru, de est și de nord a teritoriului pe parcursul zilei de astăzi.

Această instabilitate atmosferică se va semnala prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări are vântului care trecător pot avea aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

În același timp vorbim și de cantități mai însemnate de apă ce se pot strânge atât în intervale scurte de timp cât și prin acumulare. Acestea pot depăși 15-20 litri/ metru pătrat și izolat chiar 40 litri/ metru pătrat. Toate acestea, de altfel, fac obiectul unui mesaj de informare meteorologică valabil pentru miercuri și joi pentru mare parte din teritoriul țării noastre.

Astăzi, joi se mai răcește puțin în comparație cu ziua de miercuri. Masa de aer se amestecă, temperaturile vor fi între 14 – 22 grade. Valori de 14 grade se vor semnala doar izolat. În mare parte, se vor înregistra 17 – 18 grade. Joi, în zona capitalei, vremea va fi în general instabilă, fiind un potențial destul de ridicat de instabilitate care va determina apariția convecției spre după-amiază, atât astăzi, joi, cât și mâine.

Probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi destul de ridicată, iar regimul termic va varia ușor. Temperaturile vor fi mai scăzute decât ieri, miercuri, când s-au înregistrat 22-23 grade la amiază. Joi se vor înregistra 19 – 20 grade.

Meteo România 16 mai 2019 – București

Joi, 16 mai, în București maxima va atinge 19 grade, iar minima va fi de 11 grade. Cerul va fi parțial noros și câteva averse de ploaie și furtuni sunt posibile.

Meteo România 16 mai 2019 – Constanța

Joi, 16 mai, în Constanța maxima va atinge 20 grade, iar minima va fi de 13 grade. Cerul va fi parțial însorit.

Meteo România 16 mai 2019 – Timișoara

Joi, 16 mai, în Timișoara maxima va atinge 18 grade, iar minima va fi de 9 grade. Cerul va fi parțial însorit, iar vremea va fi mai caldă decât în zilele precedente.

Meteo România 16 mai 2019 – Sibiu

Joi, 16 mai, în Sibiu maxima va atinge 16 grade, iar minima va fi de 9 grade. Cerul va fi parțial noros și se vor înregistra câteva averse de ploaie și furtuni.

Meteo România 16 mai 2019 – Brașov

Joi, 16 mai, în Brașov maxima va atinge 19 grade, iar minima va fi de 8 grade. Cerul va fi parțial noros și se vor înregistra câteva averse de ploaie și furtuni.

Meteo România 16 mai 2019 – Cluj-Napoca

Joi, 16 mai, în Cluj-Napoca maxima va atinge 17 grade, iar minima va fi de 10 grade. Cerul va fi parțial însorit.

Citește și:

Meteo București. Cum va fi vremea în Capitală în următoarele două zile

Fenomenele meteo extreme ameninţă aproape jumătate de ţară! În doar câteva ore, vremea va trece de la o extremă la alta

Vremea România 30 zile. Prognoza meteo pe o lună, actualizată de ANM

Sursă de informare: Meteo Romania - Agența Națională de Meteorologie

Sursă foto: unsplash.com

Vremea 16 mai 2019. Averse de ploaie şi descărcări electrice în cea mai mare parte a ţării... Cod galben de ceață în România. Când scăpăm de ploi și de vremea rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x