Live acumObservator 06
Prime Time 20:00Chefi la cutite

15 octombrie 1888. Ziua în care a fost trimisă cea mai înfricoșătoare scrisoare din istorie: ”Ți-am trimis jumătate din rinichiul pe care l-am luat de la una dintre femei”

Jack Spintecătorul a fost subiect de anchetă, carte, studiu, film, legendă. Unul dintre cele mai înfricoșătoare capitole ale poveștii lui este o scrisoare, trimisă pe 15 octombrie 1888.

Jack Spintecătorul a fost subiect de anchetă, carte, studiu, film, legendă. Unul dintre cele mai înfricoșătoare capitole ale poveștii lui este o scrisoare, trimisă pe 15 octombrie 1888.

În lunile în care crimele lui Jack Spintecătorul terorizau Londra, presa, poliția și alte autorități au primit o mare de scrisori. Crimele din Whitechapel creaseră prima isterie media, iar mulți dintre locuitorii orașului își doreau cu ardoare să participe într-un fel la senzaționala anchetă.

O parte dintre scrisori a fost trimisă de cetățeni îngrijorați, care își exprimau în scris disponibilitatea de participa la eforturile poliției de a-l prinde pe Jack Spintecătorul, cel care teroriza cartierul Whitechapel. Sute de scrisori, însă, au fost trimise ca farse, cu scopul de a-i incita pe oamenii legii, fiind pline de vulgarități, fără vreo valoare pentru investigație.

Unele păreau să fi fost scrise chiar de criminal. Cele mai multe dintre ele, dacă nu toate, au fost considerate farse. Cu toate astea, există una care a ieșit în evidență din prima clipă în care a fost deschisă…

Adresată lui George Lusk, șeful Comitetului de Vigilență din Whitechapel, scrisoarea a a ajuns la acesta înfășurată în hărtie maro și pusă într-o cutie mică, lângă o jumătate dintr-un rinichi uman, conservat în etanol. Conținutul scrisorii era următorul:

15 octombrie 1888. Ziua în care a fost trimisă cea mai înfricoșătoare scrisoare din istorie: ”Ți-am trimis jumătate din rinichiul pe care l-am luat de la una dintre femei” George Lusk

„ Din Iad.

Dle Lusk

Domnule

Îți trimit jumătatea pe care am pus-o la păstrare din rinichiul pe care l-am luat de la una dintre femei. Pe cealaltă am prăjit-o și am mâncat-o. A fost foarte bun.

S-ar putea să îți trimit și cuțitul însângerat cu care am făcut-o, doar să mai ai răbdare puțin.

Semnat

Prinde-mă dacă poți, dom’le Lusk.”

Lusk nu a crezut că scrisoarea ar fi fost altceva decât o farsă macabră; rinichiul ar fi putut fi obținut cu ușurință de studenți la medicină într-un mod sau altul.

Să fi fost o coincidență faptul că una dintre victimele lui Jack Spintecătorul, Catherine Eddowes, fusese găsită fără un rinchi.

15 octombrie 1888. Ziua în care a fost trimisă cea mai înfricoșătoare scrisoare din istorie: ”Ți-am trimis jumătate din rinichiul pe care l-am luat de la una dintre femei” Catherine Eddowes, victima lui Jack Spintecătorul găsită fără un rinichi

Medicul Thomas Openshaw a fost cel care a examinat rinichiul. El a ajuns la concluzia că acesta provenea de la o femeie de aproximativ 45 de ani, care suferea de sindromul Bright – o formă de insuficiență renală cauzată de consumul excesiv de alcool.

Catherine Eddowes avea 46 de ani când a fost ucisă de Jack Spintecătorul și era cunoscută ca având probleme cu băutura.

„From Hell” („Din Iad”) nu este singura scrisoare pe care cel ce pretindea că este Jack Spintecătorul a trimis-o. Nu sunt puțini cei care cred în autenticitatea lor.

Din nefericire, multe dintre ele, inclusiv „From Hell”, au fost pierdute…au rămas fotografiile.

15 octombrie 1888. Ziua în care a fost trimisă cea mai înfricoșătoare scrisoare din istorie: ”Ți-am trimis jumătate din rinichiul pe care l-am luat de la una dintre femei”

Recomandari