Live acumObservator 06
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

VIDEO! "Nothing compares 2 U" a lui Prince, varianta originală, lansată după 30 de ani. Scrisă într-o noapte, îndrăgostit fiind de-o colegă de trupă

Un videoclip al piesei "Nothing compares 2 U", înregistrare originală a lui Prince în 1984, a fost lansat joi, pe YouTube, în ajunul celei de-a doua comemorări a artistului, care a murit pe 21 aprilie 2016. Melodia a fost interpretată de Sinéad O'Connor şi devenit un succes mondial în 1990. Videoclipul prezintă secvenţe inedite de la repetiţiile cântăreţului.

Un videoclip al piesei "Nothing compares 2 U", înregistrare originală a lui Prince în 1984, a fost lansat joi, pe YouTube, în ajunul celei de-a doua comemorări a artistului, care a murit pe 21 aprilie 2016.

Melodia a fost interpretată de Sinéad O'Connor şi devenit un succes mondial în 1990. Videoclipul prezintă secvenţe inedite de la repetiţiile cântăreţului.

Videoclipul a înregistrat deja peste 900.000 de vizualizări pe YouTube

Prince cânta în mod regulat în concerte piesa "Nothing compares 2 U" ("Nothing compares to you"). Această întregistrare a fost realizată de artist împreună cu grupul său The Revolution, în vara lui 1984 la Flying Cloud Drive "Warehouse" din Eden Prairie, în Minnesota.

Piesa, compusă într-o noapte de artist, din dragoste pentru o colegă de trupă

În 1985, Prince e îndrăgostit de o colegă de trupă, care nu-i răspunde la avansuri. Într-o noapte, compune ”NOTHING COMPARES 2 U”, cea mai frumoasă melodie de dragoste din toate timpurile.

Versiunea lui Sinéad O'Connor, un succes mondial

Piesa nu prinde. În 1990, Sinead O'Connor îi dă o altă ”înfățișare”, iar melodia devine hit mondial. Cântecul a fost scris iniţial pentru unul dintre grupurile lui Prince, The Family, în vederea unui album cu acelaşi nume apărut în 1985. Cinci ani după înregistrarea pentru The Family, cântecul a fost reluat de cântăreaţa irlandeză Sinéad O'Connor pe cel de-al doilea album al ei "I do not want what I haven't got". Versiunea a devenit un succes mondial.

Echipa care gestionează patrimoniul Prince a lansat cântecul pe platformele de streaming. De altfel, potrivit revistei The Rolling Stone, un singur vinil va fi pus în vânzare pe 25 mai şi un disc-imagine în ediţie limitată va fi comercializat prin intermediul unui magazin online dedicat cântăreţului.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic, fentanil. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

VIDEO! "Nothing compares 2 U" a lui Prince, varianta originală, lansată după 30 de ani. Scrisă într-o noapte, îndrăgostit fiind de-o colegă de trupă

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

Recomandari