Antena Căutare

Camelia Zorlescu a murit. Actrița avea 84 de ani

Camelia Zorlescu, actrița Teatrului Nottara, a murit luni, 25 iulie 2022, la vârsta de 84 de ani. Actrița a lăsat în urma sa o mulțime de roluri spectaculoase pe care le-a interpretat pe scena teatrului sau în filmele multor regizori importanți.

Galerie
Actrița a lăsat în urma sa o mulțime de roluri spectaculoase pe care le-a interpretat pe scena teatrului sau în filmele multor regizori celebri | Agerpres

Camelia Zorlescu, una dintre cele mai stilate femei ale teatrului, s-a stins din viață luni, 25 iulie 2022, la 84 de ani. Vestea tristă a fost făcută de Teatrul Nottara, locul în care actrița își petrecea cea mai mare parte a timpului, printr-un comunicat.

Citește și: Ce a făcut Ilona Brezoianu cu primii bani câștigați din teatru: „Costa 1.000 de lei”. Actrița a povestit despre începutul carierei

Artista a fost o figură foarte apreciată și cunoscută a teatrului românesc. De-a lungul vieții, aceasta a jucat în foarte multe piese de teatru și filme, demostrând tuturor cât este de talentată, ambișioasă și puternică.

Camelia Zorlescu a murit la 84 de ani

Articolul continuă după reclamă

Camelia Zorlescu și-a trăit o mare parte a vieții pe scena Teatrul Nottara, unde se simțea ca acasă. După mai bine de 30 de ani de teatru și o carieră de succes, actrița a murit la vârsta de 84 de ani.

„Camelia Zorlescu

2 mai 1938 - 25 iulie 2022

Împătimită de teatru, o prezență feminină stilată, cu o siluetă de invidiat. O viață în teatru. Peste treizeci de ani, pe scena Teatrului „Nottara”.

Camelia Zorlescu s-a născut la Galați, în 1938. De mică, a simțit care îi e drumul: cânta, dansa, spunea poezii pe scena din curtea bunicilor. Și joaca i-a devenit profesie. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorilor Dina Cocea, Ion Cojar și Ion Olteanu. A fost repartizată la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, unde tocmai se înființase secția în limba română. Acolo a luat și primul premiu important, pentru rolul din „Doi pe un balansoar”, spectacol în care îl avea partener pe Constantin Diplan.

Din 1965, a fost actriță a Teatrului „Nottara”. A venit prin concurs, alături de Ștefan Iordache și Gilda Marinescu, sub directoratul lui Horia Lovinescu. Primul rol, în 1966, în spectacolul „Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, alături de o distribuție remarcabilă: Liliana Tomescu, Melania Cârjă, Ștefan Tapalagă.

Citește și: Victor Rebengiuc se retrage de pe scena teatrului românesc. Care este starea de sănătate a actorului: „Nu mai merge”

Și a urmat o carieră construită cu multă dăruire și cu iubire. O regăsim în distribuțiile unor spectacole care au făcut săli pline la „Nottara”: „Meșterul Manole” de Octavian Goga, regia: Ion Olteanu, „O casă onorabilă” de Horia Lovinescu, regia: Lucian Giurchescu, „Othello” de Willliam Shakespeare, regia: Cornel Todea, „Năzdrăvanul Occidentului” de J.M. Synge, regia: Ion Olteanu, „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia: Valeriu Moisescu, „Audiență la consul” de Ion Brad, regia: Ion Cojar, „Timon din Atena” de William Shakespeare, regia: Dinu Cernescu, „Sentimente și naftalină” de Sidonia Drăgușanu, regia: Mihai Berechet, „Pensiunea doamnei Olimpia” de I.D. Șerban, regia: Constantin Dicu, „Karamazovii” de Horia Lovinescu, regia: Dan Micu, „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, regia: Alexandru Dabija, „Brățara falsă” de Paul Everac, regia: Eugen Todoran, „Scapino”, după Molière, regia: Alexandru Dabija, „Floarea de cactus” de Pierre Barillet și Pierre Gredy, regia: Mircea Cornișteanu, „Într-o dimineață” de Mihai Ispirescu, regia: Dan Micu, „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, regia: Dominic Dembinschi, „Păguboșii”, după M.R. Paraschivescu, regia: Gelu Colceag, „Sinucigașul” de Nicolai Erdman, regia: Cornel Mihalache, „Prințul negru” de Iris Murdoch, regia: Cornel Todea, „Întâlnire la Senlis” de Jean Anouilh, regia: Geo Saizescu, „Soțul păcălit” de Molière, regia: Mircea Cornișteanu, „Titanic vals” de Tudor Mușatescu, regia: Dinu Cernescu, „Aniversarea” de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci.

O regăsim și în distribuțiile multor filme, semnate de regizori importanți: Manole Marcus, Sergiu Nicolaescu, Alecu Croitoru, Nicolae Corjos, Nae Caranfil. Pentru rolul din filmul „Medalia de onoare”, regia: Călin Peter Netzer, a fost nominalizată la Premiile Gopo, pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune.

Rămas-bun, doamnă Camelia Zorlescu!”, este anunțul făcut de Teatrul Nottara pe pagina de Facebook.

Iulia Vântur, aniversare în stil indian la 42 de ani. Cu cine a petrecut vedeta. Imagini rare alături de familia din Ind... Regina Letizia a impresionat cu ținuta de la un eveniment găzduit la Palatul Zarzuela...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x