Îndrăgitul actor Victor Rebengiuc a anunțat că se retrage de pe scena teatrului românesc. În vârstă de 89 de ani, artistul a anunțat că se va retrage după ce va juca rolul tatălui în piesa cu același nume, care va avea premiera în acesată vară. Acesta va fi ultimul său rol din carieră, transmite Digi24.
Actorul Victor Rebengiuc a anunțăt că se retrage. Care este starea lui de sănătate acum
După 67 de ani de activitate în teatru și film, cu sute de roluri în fața spectatorilor și zeci de altele pe marile ecrane, Victor Rebengiuc renunță la scena teatrului românesc. Dar nu înainte de a mai juca un ultimul rol. Îndrăgitul actor intră în pielea tatălui în piesa cu același nume, care va avea premiera, în curând, la teatrul Bulandra din București.
Marele actor spune că starea de sănătate nu îi mai permite să joace și că, până și pentru acest rol a depus un mare efort. Așa că a hotărât să își închieie cariera la cei aproape 90 de ani.
„Am 89 de ani, o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta”, a spus el pentru sursa menționată anterior.
„Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a mai adăugat transmis Victor Rebengiuc.
Citește și: Victor Rebengiuc, despre ultima discuție cu Ion Caramitru: „După câteva ore spunea lucruri neinteligibile”
Premiera piesei „Tatăl” după dramaturgul francez Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă, 11 iunie, la teatrul Bulandra din București, sala „Liviu Ciulei”.
În prezent, el mai joacă și la TNB în „Regele moare” și în „Umbre” – în ambele, alături de soția lui, Mariana Mihuț.
Cum a început cariera lui Victor Rebengiuc și care sunt cele mai importante distincții pe care le-a primit
Maestrul Rebengiuc s-a remarcat pentru sutele de roluri pe scena teatrelor, dar și pentru rolurile sale de pe marile ecrane. Rolul din cinematografie care l-a consacrat pe marele artist a fost cel primit în filmul „Pădurea Spânzuraților”. Apoi în 1986 imaginea sa de actor valoros s-a solidificat cu rolul din „Moromeții”.
Pentru cariera sa în cinematografie, în anul 2008, Victor Rebengiuc a primit un doctorat onorific din partea UNATC. Cariera sa strălucită în lumea filmului a fost remarcată și peste hotare și a primit propunerea de a-I da voce personajului Charlez Muntz în filmul “Up”, în 2009, semnând un contract cu Pixar.
De asemenea, printre numeroase distincții primite în cariera se numără Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.
Citește și: Irina Margareta Nistor, interviu de excepție cu marele actor Victor Rebengiuc la Happy Channel
La vârsta de 5 ani, Victor Rebengiuc a văzut primul film la cinema, fără să știe că avea să joace în peste 70 de filme. Studiile liceale le-a terminat la Liceul Militar unde a învățat despre rigurozitate și disciplină.
Victor Rebengiuc și-a dorit foarte mult să joace, așa că a reușit, cu eforturi destul de mari, să intre la Institutul de Teatru. După absolvire a făcut un stadiu de 6 luni la Teatrul Național din Craiova. Reîntors la București, tânărul actor a intrat în echipa Teatrului Bulandra unde avea să joace mulți ani.
Primul rol pe scena unui teatru a fost cel din piesa „Moartea unui comis voiajor”. Apoi actorul a început și o colaborare cu Teatrul Mic, primind din ce în ce mai multe roluri în piese de teatru. În 1956, el a primit primul rol de film în „Mîndrie”, unul dintre cele mai importante roluri ale sale fiind în filmul „Pădurea Spânzuraților”, producție premiată și la Festivalul de film de la Cannes.
Reacția acidă a lui Gabi Bădălău după acuzațiile făcute de Claudia Pătrășcanu. Ce anume i-a reproșat mamei copiilor săi... Nicola a vorbit despre relația pe care o are cu fostul soț. Cum mai arată cântăreața de când s-a retras din lumina refle...