Antena Căutare

Câți ani a durat să fie pus la punct fiecare detaliu al înmormântării Reginei Elisabeta. El e bărbatul care a organizat totul

Unul dintre cele mai mari evenimente din istoria Marii Britanii va avea loc luni, 19 septembrie 2022: înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Monarhul va avea parte de o ceremonie specială, la care s-a lucrat mai bine de două decenii.

colaj de imagini cu regina elisabeta a II-a si sicriul ei Galerie
Unul dintre cele mai mari evenimente din istoria Marii Britanii va avea loc luni, 19 septembrie 2022: înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Monarhul va avea parte de o ceremonie specială, la care s-a lucrat mai bine de două decenii. | Profimediaimages.ro

Se așteaptă ca 2.000 de participanți să intre în Westminster Abbey pentru a-i aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care a murit la vârsta de 96 de ani, la reședința ei din Balmoral, Scoția, pe 8 septembrie 2022.

Pe lista de invitați sunt membrii Familiei Regale - inclusiv Regele Charles, Prințul William și Prințul Harry – precum și lideri mondiali precum președintele Joe Biden și Justin Trudeau.

Citește și: Primele declarații ale Prințului Harry despre pierderea bunicii lui, Regina Elisabeta. Ce a mărturisit îndurerat la Windsor

Câți ani a durat să fie pus la punct fiecare detaliu al înmormântării Reginei Elisabeta

Articolul continuă după reclamă

Cum era de așteptat, organizarea evenimentului nu a fost o sarcină ușoară. Conform The Times of London, a fost nevoie de 20 de ani de planificare pentru a fi pus la punct fiecare detaliu.

Se pare că organizarea înmormântării Reginei Elisabeta a II-a a fost responsabilitatea lui Edward Fitzalan-Howard, care a moștenit titlul de al 18-lea duce de Norfolk când tatăl său a murit în 2002.

Într-un interviu acordat lui Brittain, Fitzalan-Howard, în vârstă de 65 de ani, a spus că este „destul de înfricoșător” să se asigure că înmormântarea merge conform planului, dar că se ridică la înălțimea aștepătărilor.

Citește și: Cele mai bune seriale despre viața Reginei Elisabeta a II-a. Producții pe care nu trebuie să le ratezi

Cine este Fitzalan-Howard

Pe lângă ducatul său, Fitzalan-Howard a moștenit și rolul de conte mareșal al Angliei când a murit tatăl lui. The Guardian raportează că acest lucru îl face responsabil pentru planificarea deschiderii de stat a Parlamentului, a funeraliilor regale și încoronărilor de noi monarhi.

Potrivit lui Brittain, ducele este descendent al aceeași familie care a planificat înmormântările și încoronările regale din 1672.

Mai bine de două decenii, el a beneficiat de ajutorul a 280 de persoane pentru a se asigura că totul va decurge conform planului. El a adăugat că a putut folosi ca punct de referință înmormântarea tatălui Reginei, Regele George al VI-lea, care a murit în 1952.

Citește și: Cum arăta în tinerețe Regina consoartă Camilla. Imagini de colecție cu soția Regelui Charles al III-lea

„Dar asta a fost acum 70 de ani”, a adăugat Fitzalan-Howard. „Întotdeauna am fost foarte conștient că ceremonia trebuie să se potrivească cu vremurile.”

Au fost necesare modificări și una dintre cele mai importante schimbări a fost locația înmormântării. Spre deosebire de funeraliile pentru Regele George al VI-lea și Prințul Philip, care a murit în aprilie 2021, înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a are loc la Westminster Abbey și nu la Castelul Windsor pentru că există o listă mai mare de invitați.

Și în ciuda tuturor anilor în care s-a ocupat de organizarea înmormântării, ducele a declarat că a făcut totul fără să fie remunerat: „Sunt hotărât să nu percep statului nici un ban pentru munca mea de conte mareșal”.

Vlăduța Lupău, filmată în timp ce-i cântă muzică populară fiului ei. Imagini adorabile cu Iair... Simbolul „ascuns”, observat de mulți pe pantofii purtați de Meghan Markle la funeraliile reginei Elisabeta. Ce semnifica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x