Antena Căutare

De ce o capră s-a aflat în fruntea paradei militare dedicate Reginei Elisabeta. Care este motivul

Când cortegiul funerar al Reginei Elisabeta se îndrepta de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey, trăsura a fost trasă de un cal fără călăreț. Nu a fost întâmplător, la fel cum există o explicația și pentru participarea unei capre la parada din Țara Galilor dedicată Reginei Elisabeta a II-a și Regelui Charles al III-lea.

colaj de imagini cu o capra din Tara galilor, regina elisabeta a II-a si printul philip Galerie
Când cortegiul funerar al Reginei Elisabeta se îndrepta de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey, trăsura a fost trasă de un cal fără călăreț. Nu a fost întâmplător, la fel cum există o explicația și pentru participarea unei capre la parada din Țara Galilor dedicată Reginei Elisabeta a II-a și Regelui Charles al III-lea. | Profimediaimages.ro

Calul fără călăreț – cunoscut și sub denumirea de „Lone Charger” – simbolizează un soldat căzut: Regina Elisabeta a fost prima femeie membru al Familiei Regale care a servit în armată și a deținut peste 50 de ranguri și numiri în serviciile armate din Regatul Unit și Commonwealth în timpul domniei sale.

Citește și: Incident la Westminster Hall. Un bărbat a fost reținut după ce a trecut de bariere și a atins sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a iubit caii

În plus, regretatul monarh a iubit enorm caii. Primul ei cabalin a fost un ponei Shetland pe nume Peggy, dat de tatăl ei, Regele George al VI-lea.

De-a lungul vieții, Regina Elisabeta a II-a a participat cu entuziasm la curse de cai și a crescut cu mult drag aceste animale.

„Cred că aceasta este cea mai mare pasiune a ei, o iubește și poți să-ți dai seama cât de mult.”, spunea Camilla, Regina consoartă, în urmă cu ceva timp.

Chiar și în ultimele luni de viață, Regina Elisabeta a fost văzută făcând echitație pe terenul Castelului Windsor. Astfel, calul fără călăreț este o imagine simbolică nu numai a monarhului, ci și a persoanei pe care lumea a pierdut-o.

Citește și: Cei 8 nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, priveghi la sicriul bunicii. Imaginile care vor rămâne în istorie

Calul nu e singurul animal asociat cu Regina Elisabeta și care joacă un rol în perioada de doliu public, precum și în ascensiunea lui Charles al III-lea pe tron.

În Cardiff, Țara Galilor, regimentul regal galez a organizat o ceremonie oficială de recunoaștere a trecerii în viață a monarhului și numirea unui nou suveran. Mascota lor oficială, capra Shenkin, a luat parte la procedură.

Tradiția regală a caprei datează de la Războiul Revoluționar și Bătălia de la Bunker Hill (1775), când se presupune că o capră sălbatică a condus un grup de soldați galezi de pe câmpul de luptă.

Acum, caprele militare sunt selectate dintr-o turmă care trăiește în Llandudno, Țara Galilor. Selecția animalelor este un proces intens și există persoane specializate în antrenamentul caprelor.

Citește și: David Beckham a ajuns la sicriul Reginei Elisabeta, după 13 ore de stat la coadă. Ce a făcut când s-a apropiat

Cum arată și ce mai face adevărata Gina Felea, cea pe care Anca Dinicu o parodiază. Femeia s-a schimbat mult și e de ner... Cine este cel mai bogat membru al Familiei Regale britanice. Îl depășește și pe Regele Charles al III-lea...
Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 9, 21 septembrie 2023. Petru s-a trezit din anestezie! Alice refuză să-l aducă pe Robi la spital
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 9, 21 septembrie 2023. Petru s-a trezit din anestezie! Alice refuză să-l aducă pe Robi la spital Joi, 21.09.2023, 21:30
Parteneri
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 10, 21 septembrie 2023. Gianni și Tavi se amenință între ei cu pistolul! Carla aplanează conflictul! Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 10, 21 septembrie 2023. Gianni și Tavi se amenință între ei cu pistolul! Carla aplanează conflictul! Joi, 21.09.2023, 23:30
x