Calul fără călăreț – cunoscut și sub denumirea de „Lone Charger” – simbolizează un soldat căzut: Regina Elisabeta a fost prima femeie membru al Familiei Regale care a servit în armată și a deținut peste 50 de ranguri și numiri în serviciile armate din Regatul Unit și Commonwealth în timpul domniei sale.
Regina Elisabeta a II-a a iubit caii
În plus, regretatul monarh a iubit enorm caii. Primul ei cabalin a fost un ponei Shetland pe nume Peggy, dat de tatăl ei, Regele George al VI-lea.
De-a lungul vieții, Regina Elisabeta a II-a a participat cu entuziasm la curse de cai și a crescut cu mult drag aceste animale.
„Cred că aceasta este cea mai mare pasiune a ei, o iubește și poți să-ți dai seama cât de mult.”, spunea Camilla, Regina consoartă, în urmă cu ceva timp.
Chiar și în ultimele luni de viață, Regina Elisabeta a fost văzută făcând echitație pe terenul Castelului Windsor. Astfel, calul fără călăreț este o imagine simbolică nu numai a monarhului, ci și a persoanei pe care lumea a pierdut-o.
Citește și: Cei 8 nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, priveghi la sicriul bunicii. Imaginile care vor rămâne în istorie
Calul nu e singurul animal asociat cu Regina Elisabeta și care joacă un rol în perioada de doliu public, precum și în ascensiunea lui Charles al III-lea pe tron.
În Cardiff, Țara Galilor, regimentul regal galez a organizat o ceremonie oficială de recunoaștere a trecerii în viață a monarhului și numirea unui nou suveran. Mascota lor oficială, capra Shenkin, a luat parte la procedură.
Tradiția regală a caprei datează de la Războiul Revoluționar și Bătălia de la Bunker Hill (1775), când se presupune că o capră sălbatică a condus un grup de soldați galezi de pe câmpul de luptă.
Acum, caprele militare sunt selectate dintr-o turmă care trăiește în Llandudno, Țara Galilor. Selecția animalelor este un proces intens și există persoane specializate în antrenamentul caprelor.