Căutare Live

Giorgio Armani, designerul inovator

Creatorul de moda italian Giorgio Armani s-a nascut pe 11 iulie 1934 la Piacenza. Si-a format propria companie in 1975, iar in 2001 a fost considerat cel mai de succes designer datorita liniilor sale curate, personalizate. Averea sa este estimata la 7 miliarde de dolari. Armani a reusit sa se impuna si datorita spiritului sau inovator, deschis catre modernitate.

Giorgio Armani a fost primul designer care a interzis acceptarea fotomodelelor cu indicele masei corporale sub 18, dupa ce Ana Carolina Reston, 21 de ani, a murit de anorexie. In momentul decesului ea avea 1,73m si 40 de kilograme, si un indice de masa corporala de numai 13,4. Indicele de masa corporala sunt urmatoarele: sub 18 – subponderal, intre 18 si25 – normal, intre 25 si 30 – exces de greutate si peste 30 – obez.

Armani a fost primul creator de moda care a transmis o prezentare live pe internet. In 2007, colectia de primavara/vara a putut fi vazuta via MSN si prin intermediul retelei de telefoane mobile Cingular, care opera in SUA.

Dupa ce Prada si LG au lansat telefonul mobil LG Prada, Armani a incheiat un contrat cu Samsung pentru celularul Giorgio Armani. Lansarea s-a facut pe 24 septembrie 2007 telefonul Armani fiind un Samsung SGH-P520, asa numitul “card phone”. A fost unul dintre cele mai bune mobile la vremea respectiva, cu sistem de operare Windows, touchscreen, card de 2 GB, camera foto de 3 megapixeli si bluetooth. Pretul de vanzare era de 253 de dolari.

Giorgio Armani a realizat costumele pentru turneele lui Lady Gaga, “Monster Ball Tour” (27 noiembrie 2009 – 6 mai 2011) si “Born This Wall Ball Tour”, care a inceput pe 27 aprilie si se va incheia pe 3 decembrie 2012, cu o oprire si in Romania, pe Arena Nationala din Bucuresti (16 august).

Designerul este interesat si de lumea sportului, fiind presedintele echipei de baschet Olimpia Milano. Armani a realizat si costumele pentru delegatia Italiei la Jocurile Olimpice de la Londra, care incep pe 27 iulie, si este creatorul de moda oficial al clubului de fotbal Chelsea Londra.

Foto: Hepta

Adi Sina si Anca Serea isi crestineaza fiul. Antonia, Andreea Banica si Lora vor canta la petrecere... Au aparut primele fotografii cu printul William si Kate Middleton in luna de miere...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri