Leo Iorga se luptă din nou cu cancerul! Boala a recidivat: "Încercăm să-l păstrăm alături de noi cât mai mult posibil"

 

Muzicianul Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact B, în vârstă de 54 de ani, s-a luptat cu cancerul timp de opt ani. După ultimul control, medicii i-au spus că boala a recidivat și că are o tumoră în stadiul 3-4 la singurul plămân rămas. 

Pe pagina de Facebook unde a fost lansată campania de strângere de fonduri este prezentată evoluţia medicală a muzicianului. Până în prezent, au fost strânşi 7.000 de euro. Artistul are nevoie de 70.000 de euro, care pot fi donaţi prin campania "Alături de Leo Iorga".

În 2011 a suferit prima operație, dar boala a recidivat

În 2011, Leo Iorga a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la plâmân. Prima întrebare a lui Leo adresată doctorului, după ce şi-a revenit din anestezie, a fost: "Când pot cânta?". Şi, după şase luni, s-a reîntors pe scenă.

Dar boala a recidivat, localizându-se la cap, apoi a afectat din nou plămânul. A trecut prin mai multe operaţii şi le-a trecut cu încredere şi curaj, suportând efectele dureroase ale chimioterapiei, a încercat vaccinul cubanez şi a apelat şi la imunoterapie. Nimic din toate astea nu l-au ţinut departe de scenă şi de publicul care îl iubeşte. 

"Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt"

Dragostea familiei şi a fanilor l-au determinat să meargă mai departe. Pentru că Leo vrea să cânte, trăieşte pentru şi prin muzică: "Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt", a spus el. 

Medicii i-au recomandat lui Leo Iorga o intervenţie specială, numită Cyberknife, tratament de radioterapie stereotactică, care nu poate fi făcută în România, ci la clinica de oncologie Strahlenzentrum Hamburg, cea care a acceptat cazul lui. Durata tratamentului este de o lună. 

"Noi, familia, îl ştim pe Leo Iorga - omul. Este soţ, tată şi frate iubitor, un prieten bun, cald şi un om vesel şi vrem să-l păstrăm alături de noi cât mai mult posibil", a transmis familia pe Facebook. 

Leo Iorga are o carieră de peste 30 de ani, făcând parte din trupele Cargo, Compact B, Pacifica, Schimbul 3, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean. Vocea sa se identifică cu piesa "După ani şi ani", "Singur în noapte", "Să te gândeşti la mine", "Trenul pierdut" şi "Cine eşti tu oare?". facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI