Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Mihai Leu va deveni cetățean de onoare al Aradului pentru performanțele sale la raliu

Pentru prima dată în cariera sa, Mihai Leu va fi declarat cetățean de onoare pentru performanțele obținute la raliu.

Mihai Leu

Pentru prima dată în cariera sa, Mihai Leu va fi declarat cetățean de onoare pentru performanțele obținute la raliu.

Consiliul local al minicipiului Arad îi va acorda titlul de PRO URBE pentru contribuția la promovarea imaginii orașului, prin includerea acestuia în competiții sportive de nivel european. Ceremonia va avea loc sâmbătă, 22 august, de la ora 11:00, la primăria orașului, cu ocazia “Zilele Aradului”, ediția 2015.

Este un “extraterestru”! Vezi cine și de ce a fost numit așa de presa din Germania


Sportivul a fost numit de mai multe ori cetățean de onoare, în orașe precum Hunedoara, Deva, Zalău, Cluj și Baia Mare, însă întotdeauna pentru performanțele sale obținute în box. De această dată, acest titlu i se acordă pentru meritele sale ca pilot și organizator de raliu.

Mihai Leu iubeşte raliul


„Mă bucur extrem de mult de acest titlu. La raliu există o echipă bună care muncește de mulți ani și practic e meritul ei pentru acest titlu. Mulțumesc tuturor celor care sunt implicați alături de mine în acest proiect și le mulțumesc mult arădenilor și autorităților că au fost deschiși propunerilor și ne-au susținut de fiecare dată în demersurile noastre. Îmi doresc ca Raliul Aradului să crească și de la an la an să fie din ce în ce mai frumos”, a declarat Mihai Leu.

Mihai Leu este primul campion mondial al României la box profesionist, el fiind unul dintre cei 5 foști campioni mondiali care s-au retras neînvinși. După ce a abandonat cariera de pugilist din cauza unei accidentări, Mihai Leu a revenit în viața sportivă în calitate de consilier sportiv în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, iar mai apoi a început să concureze ca pilot de raliu, devenind campion național în 2003. Din 2010, este team-managerul Jack Daniels Rally Team, echipă ce concurează în Campionatul Național de Raliuri, iar din 2012, campionul este organizatorul Raliului Aradului, care, datorită probelor foarte tehnice, a devenit o competiție importantă în automobilismul românesc.

Recomandari