#1secundăpezi

Viața ta are milioane de secunde, dar cum ar arăta ea în doar 30? Răspunsul la această întrebare ne îndeamnă, de fapt, să ne gândim bine ce am vrea să vedem și să revedem în câteva secunde de viață. Pe scurt, ce am vrea să nu uităm niciodată.

“Există atât de multe momente, frumoase, amuzante, dar și tragice în viața fiecăruia, dar cum vei reuși să ți le amintești pe toate?” se întreba regizorul Cesar Kuriyama, speaker în cadrul conferințelor TED. În anul 2011, când a împlinit vârsta de 30 de ani, Cesar și-a dat demisia din cadrul unei firme de advertising și a hotărât să petreacă anul următor călătorind. În această perioadă a început să lucreze la un proiect pe care l-a denumit 1 secundă pe zi. Ca parte a acestui proiect, Cesar a înregistrat zilnic câte o secvență video de o secundă – secvența care avea rolul de a-l ajuta să-și amintească călătoria. Astfel, a adunat 365 de clipuri de o secundă, pe care, apoi, le-a compilat într-un singur film. În timp ce lucra la acest proiect, Cesar a realizat că înregistrarea unei secunde în fiecare zi a avut un impact pozitiv în viața lui.

Pornind de la această idee, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Fischer International lansează concursul #1secundapezi, în cadrul căruia, tineri cu vârste între 8 și 18 ani sunt invitați să filmeze, timp de 30 de zile, câte o secundă din viața lor.

Cele mai apreciate, interesante și surprinzătoare minidocumentare vor fi recompensate cu premii ce constau în diverse gadget-uri și tehnologii de ultimă generație. Termenul limită de înscriere este 31 decembrie 2017. Mai multe detalii despre regulament, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro. Proiect realizat cu sprijinul National Geographic Learning și sutinut de Alka si Aloshop.

Ultimele știri