Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30X Factor

Festivalul Național de Teatru. Peste 100 de evenimente în doar 11 zile

Festivalul National de Teatru se afla la a 28-a editie. Festivalul se desfasoara in perioada 19-29 octombrie 2018. Pe parcursul a 11 zile, FNT ne pregateste peste 100 de evenimente de care ne putem bucura in Bucuresti.

Festivalul Național de Teatru se află la a 28-a ediție. Festivalul se desfășoară în perioada 19-29 octombrie 2018. Pe parcursul a 11 zile, FNT ne pregătește peste 100 de evenimente de care ne putem bucura în București.

Deschiderea oficială a celei de-a 28-a ediții a Festivalului Național de Teatru va avea loc vineri, 19 octombrie, de la ora 17.30, la sala Imagine a Hanului Gabroveni din centrul Capitalei. Acest spațiu devine, pe întreaga durată a manifestării, HUB-ul FNT – un spațiu multi-art ce va concentra majoritatea evenimentelor culturale din Festival.

De la ora 18.00 sunteți invitați ai vernisajului expoziției Lacombe: Theater/Cinema– o expoziţie-eveniment pe care avem privilegiul să o inaugurăm în prezența artistei fotograf, Brigitte Lacombe. Cele trei teme pe care le va acoperi expoziția – teatru / portrete / film cuprind un set de 40 de fotografii reprezentative din portofoliul artistei, creionând o colecție de opere fotografice unică.(fnt.ro)

Festivalul Național de Teatru. Piese de teatru românești

Pe parcursul Festivalului Național de Teatru o să ne bucurăm de 36 de producții românești. Spectacolele din teatrele româneşti care au fost selectate pentru ediţia cu numărul 28 a festivalului sunt: „10”, după Csaba Székely, regia Radu-Alexandru Nica, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu; musicalul „Alice”, de László Bocsardi, coproducţie între Teatrul Tamási Áron şi sZempöl Offchestra; „Beţie”, după Ivan Viripaev, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, compania „Tompa Miklós”; „Bun de import”, după Alexandru Tocilescu, regia Catinca Drăgănescu, coproducţie Go West şi Point Bucureşti; „Constelaţii”, de Radu Iacoban, după Nick Payne, Teatrul Act (primul teatru independent care împlineşte anul acesta 20 de ani); „Copilul lui Noe”, după Eric-Emmanuel Schmitt, regia Chris Simion-Mercurian, Teatrul Metropolis - un spectacol despre abuz de putere, iubire şi salvare, după cum l-a descris Constantinescu.

Evenimente caritabile în cadrul Festivalului Național de Teatru

Festivalul Național de Teatru propune iubitorilor artelor spectacolului câteva evenimente speciale, susținute de mari artiști români, fondurile adunate din vânzarea biletelor urmând a fi direcționate în regim caritabil către campaniile umanitare.

În cadrul evenimentului caritabil, vă puteți bucura de un Concert extraordinar susținut de Orchestra KamerArt sub bagheta maestrului Horia Andreescu, care va avea loc joi, 26 octombrie de la ora 18:00, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.

Un alt eveniment propus iubitorilor muzicii este cel intitulat MEMORABILIA – un Concert-lansare susținut de Nicu Alifantis alături de trupa FragileBand, care face parte din seria Theatre Music Collection dedicată celor 45 de ani de activitate a artistului. Evenimentul va avea loc în Sala Liviu Ciulei a Teatrului „L.S. Bulandra” (Bd. Schitu Măgureanu nr.1), în data de 26 octombrie 2018, de la ora 20:00.(fnt.ro)

Recomandari