Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Noaptea Muzeelor 2019. Programul muzeelor şi galeriilor de artă din toată ţara ce îşi vor deschide porţile pentru public

Noaptea Muzeelor 2019. O colecţie intrată în Cartea Recordurilor, tablouri în mişcare şi cele mai noi lucrări ale artiştilor contemporani. Sunt câteva dintre premierele ediţiei din acest an a Nopţii Muzeelor.

Noaptea Muzeelor 2019. O colecţie intrată în Cartea Recordurilor, tablouri în mişcare şi cele mai noi lucrări ale artiştilor contemporani. Sunt câteva dintre premierele ediţiei din acest an a Nopţii Muzeelor. Sute de instituţii culturale din toată ţara îşi vor deschide porţile sâmbătă seara, în cadrul evenimentului care a devenit un fenomen la noi în ţară.

Pentru prima dată, în circuitul Nopţii Muzeelor va fi prezentată cea mai mare colecţie de fiare de călcat din lume, care adună peste 35 de mii de exemplare. O istorie de peste 2000 de ani cuprinsă în 350 de metri pătraţi. Asta îi aşteaptă pe vizitatorii Muzeului Recordurilor Româneşti, în Noaptea Muzeelor. Acest exponat, de la începutul secolului 19, a obţinut şi titlul de cel mai scump fier de călcat vândut vreodată la o licitaţie.

Muzeul se deschide la ora 18, iar preţul biletului va fi redus. Va costa 10 lei, mai puţin de jumătate din tariful obişnuit.

Şi Muzeul de Artă Recentă, cel al Tablourilor în Mișcare, dar şi cel mai mic muzeu mobil au fost incluse pentru prima dată în circuit. În total, 56 de muzee, galerii şi spaţii culturale vor fi deschise publicului în Capitală, şi peste o sută în toată ţara.

Noaptea Muzeelor este un eveniment care îşi are originile în Franţa. În România a ajuns la a 15-a ediţie şi a devenit un fenomen social.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro