Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Orchestra Nationala Radio, in Herastrau

Vara aceasta, pe langa Adagio-ul frunzelor in bataia vantului si Allegro-ul appassionato al ploilor de iunie, in Parcul Herastrau se vor auzi acordurile de vioara si pian, care vor rasuna la final de iulie in Sala Auditorium din Shanghai. Alexandru Tomescu (foto) si Horia Mihail, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, acompaniati de Orchestra Nationala Radio, vor concerta vineri, 25 iunie 2010, de la ora 21:30, la Teatrul de Vara din Parcul Herastrau

Este vorba despre ultimul concert din stagiunea acestui an si primul in aer liber sustinut de Orchestra Nationala Radio, avanpremiera la programul pe care ansamblul si cei doi solisti il vor prezenta pe 29 iulie a.c., la Expo 2010 Shanghai, in fata a peste 3.000 de spectatori, printre care cei doi sefi de stat, presedintele Traian Basescu si presedintele Hu Jintao, delegatii oficiale ale tarilor participante la expozitie, personalitati din viata politica, economica si culturala internationala. Dulcile sunete ale viorii si acordurile fine ale pianului vor risipi toropeala verii prin lucrarile de popularitate din muzica clasica romaneasca si internationala: Uvertura la Cotofana hoata - Rossini, Farandola din suita Arleziana - Bizet, Balada - Porumbescu, Introducere si Rondo capriccioso - Saint Saens, Uvertura la Nunta lui Figaro - Mozart, Rhapsody in Blue - Gershwin, Kaiser Waltz - Strauss si Rapsodia I - Enescu.

"Asteptam publicul in numar cat mai mare la acest concert cu totul deosebit pentru ca suntem convinsi ca avem numeroase si convingatoare argumente, unul dintre acestea fiind coloristica diversa a muzicii prezentate. In plus, Orchestra Nationala Radio va veni in fata publicului cu o fizionomie tinereasca, implinita de profilul artistic entuziast si luminos al solistilor sai concertisti Alexandru Tomescu si Horia Mihail si al dirijorului Tiberiu Soare. Va fi o seara in urma careia toata lumea va pleca acasa mai bogata sufleteste si dispusa sa vada jumatatea plina a paharului." (Oltea Serban Parau, director Orchestrele si Corurile Radio)

Biletele s-au pus in vanzare la casele de bilete ale Salii Radio si Teatrului "Constantin Tanase" si la statia de metrou Unirii 1. Pentru cei care se vor hotari in ultimul moment, biletele se vor putea cumpara si din parc, de la intrarea Teatrului de vara Herastrau, inaintea concertului. Elevii si studentii beneficiaza de intrare gratuita.

Va invitam sa uitati pentru o seara de agitatia vietii cotidiene si a orasului, sa lasati in urma zgomotul traficului si sa-l inlocuiti cu armoniile simfonice ale Orchestrei Nationale Radio si ale solistilor sai.

Sursa: jurnalul.ro

Recomandari