Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Vizita Papei Francisc la Iași: motiv de bucurie și pentru proprietarii de apartamente

România va fi gazda unui eveniment istoric în weekendul 31 mai – 2 iunie 2019, când este programată vizita Papei Francisc în țara noastră. Suveranul Pontif va avea un traseu ce va cuprinde Capitala, dar și orașe precum Iași, Sumuleu Ciuc, Blaj și Sibiu. Șederea Sanctităţii Sale este prilej pentru sute de mii de pelerini să ia parte la slujbele catolice oficiate de Papă. La Iași de exemplu, unde Papa va poposi sâmbătă, pe 1 iunie, mii de românii și-au anunțat venirea în Capitala Moldovei. Locurile de cazare în Iași au fost la mare căutare cu acest prilej.

România va fi gazda unui eveniment istoric în weekendul 31 mai – 2 iunie 2019, când este programată vizita Papei Francisc în țara noastră. Suveranul Pontif va avea un traseu ce va cuprinde Capitala, dar și orașe precum Iași, Sumuleu Ciuc, Blaj și Sibiu. Șederea Sanctităţii Sale este prilej pentru sute de mii de pelerini să ia parte la slujbele catolice oficiate de Papă.

La Iași, de exemplu, unde Papa va poposi sâmbătă, pe 1 iunie, mii de românii și-au anunțat venirea în Capitala Moldovei. Locurile de cazare în Iași au fost la mare căutare cu acest prilej. Primele care s-au epuizat au fost camerele la hoteluri, pentru care românii au plătit și 200 de lei pe noapte. O altă alternativă sunt apartamentele private, închiriate în regim hotelier de către proprietarii din Iași. Prețul unei astfel de locații de închiriat este cuprins între 100 și 200 de lei pe noapte, capacitatea de cazare fiind de la două până la patru persoane.

Vizita Papei Francisc la Iași. Câteva mii de credincioși și-au anunțat prezența

Pe 1 iunie, în ziua de sâmbătă, Papa Francisc este așteptat la Iași, unde va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină”. Suveranul Pontif nu va susține nicio slujbă oficială în Capitala Moldovei, însă se va întâlni aici cu credincioșii, în special tineri și familii, în faţa Palatului Culturii din Iaşi. Locurile de cazare din oraș au fost la mare căutare încă din primele zile de la anunțul vizitei Papei la Iași. Dacă în hoteluri și pensiuni nu se mai găsesc camere libere, varianta apartamentelor proprietate privată rămâne o variantă la îndemână și mai ieftină.

Pe site-ul de anunțuri LaJumate.ro, sunt încă disponibile unități de cazare private, închiriate în regim hotelier. Un apartament în zonă centrală se închiriază cu 120 de lei pe noapte și oferă utilități complete, iar prețul este negociabil în funcție de perioadă și de numărul de persoane. Tot în regim hotelier, un proprietar închiriază apartament cu o camera, la cinci minute de mers pe jos de Mitropolie și cinci minute de Palas Mall, situat în apropiere de Palatul Culturii, unul dintre locurile în care Papa Francisc la poposi în vizita lui la Iași. Prețul pe noapte este de 100 de lei. Există anunțuri pe LaJumate.ro speciale pentru eveniment, “apartament de închiriat pentru vizita Papei”, situate lânga pasajul Mihai Eminescu, complet mobilat și utilat, la prețul de 200 de lei.

Traseul Papei Francisc în România

Timp de trei zile, Papa Francisc va fi prezent în România. Este al doilea Suveran Pontif care vizitează țara noastră, după Papa Ioan Paul al II-lea, în urmă cu 20 de ani. Moto-ul vizitei este „Să mergem împreună!”, iar va logo se poate observa chipul Maicii Domnului ocrotind sub mantia ei un grup de oameni ce poartă o cruce. Cu această vizită istorică, Papa invită credincioșii la rugăciune și la întărirea credinței.

Pe 31 mai, Papa Francisc va ajunge în România, iar prima oprire va fi în București, la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de bun venit. Pe seară, Suveranul va oficia Sfânta Liturghie în catedrala „Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București. Perimetrul în care se va desfăşura evenimentul a fost extins până în Piaţa Revoluţiei.

Pe 1 iunie, în ziua de sâmbătă, Papa Francisc este așteptat la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde va oficia Sfânta Liturghie, iar mai apoi Suveranul Pontif va merge la Iași.

Duminică, pe 2 iunie, în ultima zi a Papei Francisc în România, acesta va vizita orașul Blaj, unde va prezida Sfânta Liturghie Publică Solemnă de Beatificare a celor șapte episcopi martiri greco-catolici și se va întâlni cu comunitatea romă. După-amiază, Părintele va merge la Sibiu, unde va avea loc și ceremonia de încheiere a vizitei istorice în țara noastră.

Recomandari