Căutare Live

Ziua Armatei Romane se sarbatoreste astazi, in parcul Izvor din Capitala

Militarii marcheaza astazi implinirea a 150 de ani de la infiintarea Ministerului Apararii. Evenimentul are loc in parcul Izvor din Capitala, unde se desfasoara jocuri de razboi, demonstratii de rapel si interventie in forta.

Intact Images

Manifestarile au inceput in jurul orei 10:00, cu un exercitiu demonstrativ cu elemente specifice depistarii dispozitivelor explozibile improvizate. In program mai sunt prevazute jocuri marinaresti, exercitii pentru copii cu tiroliana si escalada la panou fix, echitatie pentru copii, aeromodelism, reconstituirea unor scene de lupta si instructie.

De asemenea, in parcul Izvor au fost amenajate standuri in care sunt expuse elemente de tehnica militara folosita in teatrele de operatiuni. Dintre acestea fac parte autovehicule blindate, autospeciale de politie militara sau transportorul blindat Piranha.

Ziua Armatei Romane se sarbatoreste pe 25 octombrie, dar manifestarile dedicate acesteia au fost organizate astazi pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa poata participa la demonstratii.

George Mihaita si Costel Constantin au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor... 22 octombrie 1906: A incetat din viata pictorul francez Paul Cezanne...
Ultimele știri