Actorii care au pierdut rolul lui Iisus din Nazaret în fața lui Robert Powell. Mari nume au fost la un pas să fie protagoniștii

Regizorul Franco Zeffirelli a avut de făcut alegeri dificile atunci când a hotărât împreună cu producătorul care va fi actorul din rolul principal în filmul “Iisus din Nazareth”.

De-a lungul timpul, în cinematografie, au fost multe nume mari careu au interpretat acest rol biblic.

getty

Capodopera lui Franco Zeffirelli a fost realizată la cerea papei Paul al VI-lea. Succesul răsunător pe care l-a cunoscut l-a făcut să fie tradus în mai mult limbi, fiind recunoscut la nivel internațional.

Scenariul mini-seriei care a fost difuzat pentru prima dată în Duminica Floriilor, în 1997, se bazează pe narațiunile din cele patru evanghelii canonice care se regăsesc în Noul Testament.
Chiar dacă scenariul filmului a redat aproape cu exactitate textul biblic, Franco Zeffirelli s-a abătut de la textul original și și-a pus amprenta asupra propriului film. El a modificat exprimările și în pasajul în se povestește că Iisus a fost vizitat de trei magi a fost modificat în “trei regi”.

Citește și: Drama actorilor care l-au jucat pe Iisus. Prin ce au trecut în timpul filmărilor pentru rolul controversat

De-a lungul timpul, în cinematografie, au fost multe nume mari careu au interpretat acest rol biblic. Printre ei, se numără Robert Powell, Ted Neeley, Christian Bale, Diogo Morgado și Jim Caviezel.

De ce a fost ales Robert Powell pentru rolul lui Iisus

Papa Paul al VI-lea, care l-a convins cu greu pe regizorul Franco Zeffirelli să facă acest film, și-a dorit ca în rolul principal să fie un actor cunoscut. Printre primele propuneri au fost Al Pacino și Dustin Hoffman. Cu toate acestea, actorii menționați de Papă au pierdut în fața lui Robert Powell datorită atuurilor sale fizice.

Actorul a fost ales pentru ochii săi de un albastru impresionant, care a atras atenția privitorilor. Tocmai de aceea, Robert Powell, în cele 380 de minute ale filmului, apare clipind doar de 3 ori.

Citește și: Secrete din culisele filmului Iisus din Nazareth. Cerința bizară pe care a avut-o regizorul Franco Zeffirelli

Atunci când Robert Powell și-a făcut apariția pe platourile de filmare ca să intre în pielea discipolului Iuda, Zeffirelli a observat că fizicul său se potrivea mult mai bine cu imaginile religioase în care apare Iisus. În acest fel, Zefirelli și Powell s-au angajat într-una dintre cele mai mari misiuni din viața lor: să construiască profilul personajului divin pentru marile ecrane.

Robert Powell, actorul care i-a dat viață lui ”Iisus din Nazaret” a mărturisit franc că este un ateu convins. După rolul care i-a adus succes absolut, el n-a mai fost acceptat în alte producții de avergură, întrucât este perceput de public ca fiind Hristos, fapt pentru care nu putea fi soț, amant ori altceva.

"Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar ", a declarat Robert Powell pentru History în 2017.

În rolul lui Iisus copil a fost ales micuțul actor Lorenzo Monet. La vârsta de 12 ani, Lorenzo Monet a primit rolul care i-a consacrat cariera. Deși era doar un copil, a reușit o interpretare de excepție a rolului lui Iisus din Nazareth.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Micul actor l-a interpretat pe Iisus copil, fiind alesul dintre mii de actori care veniseră a audiții. Ce i-a atras atenția regizorului Franco Zeffirellli au fost ochii lui Lorenzo, de un albastru pur, la fel ca în cazul lui Robert Powell, cel care l-a interpretat pe Iisus adult.

Dorința lui Zeffirelli era să găsească actori care transmit foarte multă emoție doar prin intermediul privirii. Tocmai de aceea, cei care au jucat rolul lui Iisus nu au fost lăsați să clipească în cadre. Astfel, ei reușeau să atragă atenția prin culoarea fermecătoare a ochilor.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri