- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Încă de când a apărut în cinematografe, filmul Titanic, regizat de James Cameron, a fascinat publicul. De-a lungul timpului, au apărut numeroase zvonuri și teorii despre cea mai emoționantă scenă din film - momentul în care moare Jack.
Ce s-ar fi întâmplat cu Jack și Rose în Titanic dacă s-ar fi urcat și el pe bucata de lemn plutitoare
Mulți cred că Jack (Leonardo DiCaprio) s-ar fi putut urca pe bucata de lemn alături de Rose (Kate Winslet), și astfel ar fi scapăt de apele înghețate ale oceanului și ar fi supraviețuit amândoi. Se pare că acest lucru nu ar fi fost, însă, posibil, scrie Insider.
În primul rând, Rose nu plutea pe o ușă, așa cum se crede, ci pe o bucată de lemn gravată. În scenariu scrie: “Jack vede spre ce arată ea și se îndreaptă amândoi în direcția aia. E o bucată de lemn gravată. El o ajuta să se urce pe ea. Dar când Jack încearcă să se urce și el, bucata se înclină, intră în apă și aproape o dărâmă pe Rose. E clar că e îndeajuns de mare pentru a o susține doar pe ea.”
Mai mult, acea bucată de lemn nu ar fi putut pluti cu greutatea ambilor. În 2012, Physics Central a creat un experiment pentru a vedea dacă Jack și Rose ar fi putut supraviețui amândoi.
Physics Central a calculat posibilitatea supraviețuirii ambilor dacă s-ar fi urcat și Jack pe bucata de lemn pornind de la tipurile de lemn folosite în contruirea decorului pe nava.
Dacă bucata plutitoare ar fi fost din tec, nu ar fi putut să țină nici greutatea lui Rose.
Dacă bucata ar fi fost lemn de pin, i-ar fi putut ține pe ambii la suprafață, dar experții cred că dat fiind faptul că bucata s-a înclinat când Jack a încercat să se urce pe ea, cel mai probabil era construită din stejar.
Din păcate pentru Jack, dacă bucata ar fi fost din stejar, abia ar fi putut să plutească doar cu greutatea lui Rose deasupra ei. Această teorie e susținută și de Muzeul Maritim din Nova Scoția, unde sunt expuse bucățile recuperate de la scufundarea Titanicului.