Antena Căutare

Ziua Franței 2019: Concert Delia, în Parcul Carol

Pe 14, de Ziua Națională a Franței, Bucureștiul va sărbători în stil mare. Află ce evenimente extraordinare au loc în capitală și ce artiști vor concerta alături de Delia.

Pe 14, de Ziua Națională a Franței, Bucureștiul va sărbători în stil mare. Află ce evenimente extraordinare au loc în capitală și ce artiști vor concerta alături de Delia.

Pe 14 iulie francezii sărbătoresc Ziua Națională a Franței. Așa cum capitala României a sărbătorit și Ziua Independenței SUA cu burgeri, Ziua Națională a Franței va fi sărbătorită în Parcul Carol din București cu mare fast. Pe 14 iulie vor avea loc 12 ore de manifestări culturale și gastronomice dedicate Franței, de la 11:00 până la ora 23:00. La sfârșitul evenimentului, Groupe F, una dintre cele mai mari companii pirotehnice din lume va organiza un show de artificii special pe cerul Capitalei.

Ziua Franței 2019 sărbătorită la București

Clubul Expirat va găzdui expoziţii de pictură digitală, proiectate pe ecrane cu diagonale mari. De la ora 11:00 se vor deschide porţile parcului pentru vizitatori. Va avea loc un spectacol de teatru stradal realizat de actorii de la Teatrul Masca, dar şi o Şaretă Culinară. Aceasta este o caravană româno-franceză, care implică un hibrid între arta culinară franceză şi cea românească. Chef Nico Lontras şi chef Johnny Şuşală vor fi gata să îi primească la oaspeţi cu preparate franţuzeşti reinterpretate. Un invitat special francez, chef Camille Savoye a pregătit de asemenea surprize culinare.

Tot în Parcul Carol va avea loc și un concert începând cu ora 18:00, iar pe listă se află Trupa Vunk, Cali, Delia şi formaţia Hyphen Hyphen.

Ziua Franței 2019 sărbătorită în alte orașe din țară

La Reșița, Universitatea „Eftimie Murgu“ va găzdui, vineri 12 iulie un eveniment dedicat Zilei Franţei.

Evenimentul, care va începe de la ora 11:00 în Sala Multimedia a unităţii universitare din municipiul de pe Bârzava, include discursuri despre semnificaţia acestei zile, dar şi un bogat program cultural, au precizat pentru Radio Reşiţa prof. Maria Radu Nowak şi prof. univ. dr. ing. Ion Vela.

Amintim că, 14 iulie nu este numai sărbătorirea revoluţiei din 1789 (cucerirea sau căderea Bastiliei) ci şi aniversarea Sărbătorii Federaţiei (Fęte de la Fédération) 1790 (sărbătoarea reconcilierii şi unităţii tuturor francezilor unde regele Ludovic al XVI-lea a jurat credinţă Naţiunii şi legii).

La Brăila, sub genericul “Vive la France, Vive Brăila!”, Primăria Municipiului organizează vineri, 12 iulie 2019, de la ora 17.00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică un eveniment special.

Vineri, 12 iulie 2019, de la ora 17.00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Piața Edmond Nicolau nr. 4, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Naționale a Franței. Sub genericul “Vive la France, Vive Brăila!”, Primăria Municipiului își propune să aducă în fața publicului spectacole de muzică franțuzească susținute de micii artiști de la Școala de Arte “Vespasian Lungu” și de la Palatul Copiilor, cât și “Atelierul lui Catrinel”, coordonat de profesoara Catrinel Elisabeta Pătrașcu, prezent cu un moment special de pictură pe pânze, intitulat “Vine vacanța cu trenul din Franța”. Organizatorii promit un eveniment cu totul special, mai ales că Ziua Franței reprezintă o sărbătoare cu valoare europeană.

Ziua Franței 2019: Concert Delia, în Parcul Carol

Sezonul România – Franța 2019

Cel mai amplu proiect de diplomație publică și culturală româno-francez – Sezonul România-Franța 2019 – care a inclus sute de evenimente, se încheie la București, pe 14 iulie, de Ziua Națională a Franței, cu un eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Sezonul România-Franța 2019 este organizat de următoarele instituții:

Din partea României: Ministerul Afacerilor Externe, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Turismului, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Educației, Ministerul Economiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat, Ambasada României la Paris și Institutul Cultural Român. Comisar general: Andrei Țărnea

Din partea Franței: Institutul Francez cu sprijinul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, Ministerului Culturii, Ministerului Economiei și Finanțelor, Ministerului Educației Naționale, Ministerului pentru Învățământ Superior, Cercetare și Inovare, Ministerului Tranziției Ecologice și Solidarității, Ministerului Sportului, al Ambasadei Franței la București, al rețelei filialelor Institutului Francez din România și al Alianțelor franceze. Comisar general: Jean-Jacques Garnier

Citește și:

Ziua Națională a Franței 2018. Top 5 cele mai bune rețete culinare frantuzești

Ziua Națională a Franței 2018. Top 10 Actrițe franceze

Sursă foto:pexels.com

Cântăreaţa Taylor Swift, vedeta cu cele mai mari venituri din lume realizate în decurs de un an, conform Forbes... Trupa rock Metallica va lansa în noiembrie o carte pentru copii în scop caritabil...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x