Bucureştiul s-a transformat. Nouă milioane de beculeţe s-au aprins în urmă cu puţin timp. Decoraţiunile luminoase sunt dedicate Centenarului Marii Uniri. Puse cap la cap, instalaţiile sunt suficiente să acopere distanţa între Bucureşti şi Budapesta, adică aproape 850 de kilometri.
Nici nu se ridicase bine soarele deasupra Bucureştiului că în Piaţa Constituţiei deja mirosea a vin fiert cu scorţişoară. Cei de la Târgul de Crăciun au furat startul şi au deschis mai devreme, spre bucuria românilor.
Şi dacă au fost unii care au încercat să reziste mirosurilor îmbietoare, au fost daţi gata de imaginea cârnaţilor de pe grătar, de pastrama rumenă şi de vinul aburind.
Iar dacă bucureştenii au venit dispuşi să uite de diete sau restricţii, vânzătorii s-au pregătit să le facă faţă. Pe foc au doar tăvi în care încap lejer un porc întreg sau cratiţe făcute pentru a hrăni un regiment.
Cele mai căutate măncăruri, adică sarmalele , fasolea cu cârnaţi şi pastrama costă între 12 şi 16 lei porţia, iar un pahar de vin fiert, 6 lei. În Piaţa Constituţiei este amenajat şi un patinoar, pentru cei care se simt. vinovaţi după atâtea bunătăţi şi vor să facă şi mişcare. Târgul va fi deschis toată luna decembrie.